22.4 C
Athens
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας «βλέπει» πρόωρες εκλογές άμεσα

Πρόωρες εκλογές βλέπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα με την ακρίβεια και τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στην χώρα το ενδεχόμενο εκλογών είναι εξαιρετικά πιθανό και ζήτησε την εκλογική ετοιμότητα του κόμματος.

«Με αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται ο κ. Μητσοτάκης να επιλέξει να δραπετεύσει άμεσα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για εκλογές πολύ σύντομα και ακόμη πιο έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να βγάλουμε ξανά τη κοινωνία και την οικονομία από μια κρίση που κυβέρνηση της δεξιάς μας κληρονομεί».

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας τους συνεργάτες του ανέφερε ότι:

«Η χώρα με ευθύνη Μητσοτάκη έχει μείνει απολύτως ανοχύρωτη μπροστά στην επικείμενη κλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης, γεγονός που μπορεί να επιφέρει, όπως είπε, σοβαρότατες συνέπειες στη κοινωνική συνοχή αλλά και στη λειτουργία της οικονομίας

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η ευθύνη Μητσοτάκη είναι δραματική. Αποδόμησε την ενεργειακή στρατηγική της χώρας και έφερε την τρομακτική ακρίβεια πολύ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Δούλεψε για τα funds και τα καρτέλ της ενέργειας και όχι για τους καταναλωτές. Φοβάμαι ότι υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο για διόγκωση της ενεργειακής φτώχειας αλλά και για επιστροφή σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.»

Όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί από την κυβέρνηση η σύνδεση των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Άρα το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να κρατήσει ζωντανό ακριβώς αυτό το αφήγημα. Ότι η ακρίβεια στην χώρα, ήρθε πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες για αυτό» λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν: «η Ελλάδα έχει σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ στις τιμές ενέργειας στη χονδρική, ήδη από το Νοέμβρη. Η κυβέρνηση απέτυχε πλήρως να προβλέψει αυτά που ζήσαμε το Γενάρη και τον Φλεβάρη».

Υπενθυμίζουν μάλιστα τις δηλώσεις που είχαν κάνει υπουργοί όταν ξέσπασε το κύμα της ακρίβειας στην ενέργεια. «Θυμόμαστε τον κ. Σκρέκα να λέει ότι οι λογαριασμοί στο ρεύμα θα αυξηθούν 2 με 3 ευρώ και τελικά όλοι οι πολίτες έχουν πληρώσει λογαριασμούς 3 και 4 φορές πάνω, λογαριασμοί που ήρθαν πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε χθες δήλωση όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Οι καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ενέργεια, έχουν αφήσει την κοινωνία, την οικονομία και τους πολίτες έρμαιο της κρίσης».

Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «σήμερα που ακόμη και η Κομισιόν προτρέπει τα κράτη-μέλη να βάλουν διατίμηση, μέχρι και να κρατικοποιήσουν υποδομές αν χρειαστεί, ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον ανήξερο, στέλνει δήθεν επιστολές και υπόσχεται νέα μέτρα στήριξης», και υπογράμμισε ότι «χρειάζονται μέτρα άμεσα και ουσιαστικά για να ανακόψουν την ακρίβεια: πλαφόν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου, άμεση μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, άμεση μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα διατροφής, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ».

www.newsit.gr
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων