Αρχική Πολιτική «Δεν υπήρξε ένταση αλλά… συζήτηση», δηλώνει ο Γιάννης Οικονόμου για τις διαφωνίες στο Υπουργικό

«Δεν υπήρξε ένταση αλλά… συζήτηση», δηλώνει ο Γιάννης Οικονόμου για τις διαφωνίες στο Υπουργικό

0
«Δεν υπήρξε ένταση αλλά… συζήτηση»,  δηλώνει ο Γιάννης Οικονόμου για τις διαφωνίες στο Υπουργικό

Υποβαθμίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τις… διαφωνίες υπουργών για διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, που παρουσίασε χθες ο Κωνσταντίνος Τσιάρας στο Υπουργικό Συμβούλιο και προέβλεπε αυξημένη προστασία στους προστατευόμενους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

Συγκεκριμένα, για πρόσωπα «που αναφέρουν παραβιάσεις του Ενωσιακού και Εθνικού Δικαίου και αφορούν το δημόσιο συμφέρον (whistleblowers) και τη διαφάνεια στις Διαδικασίες Λήψης Δημόσιων Αποφάσεων και Συναφών Θεμάτων (Lobbying)».

«Δεν υπήρξε καμία ένταση, έγινε μία εκτεταμένη συζήτηση»,  δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για κοινοτική οδηγία, η οποία, τελικά, «θα κατατεθεί στην ώρα της». «Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην ξαναζήσουμε προσπάθειες εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης ώστε να εξοντωθούν πολιτικοί αντίπαλοι. Το ζήσαμε με αφορμή την απόπειρα ενοχοποίησης κορυφαίων προσωπικοτήτων της χώρας», τόνισε, υπονοώντας σαφώς την υπόθεση της Novartis.

Αφορμή για τη σχετική ερώτηση που δέχτηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είναι οι πληροφορίες ότι η παρουσίαση της συγκεκριμένης διάταξης του νομοσχεδίου από τον κ. Τσιάρα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση της Novartis και δύο νομικών, του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βαρίδη και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή μια τέτοια ρύθμιση προστασίας μαρτύρων, καθώς η θέση της Ν.Δ. ήταν και παραμένει ότι «η σκευωρία» της Novartis στήθηκε με εργαλείο αστήρικτες και αναπόδεικτες καταθέσεις προστατευόμενων, από την τότε Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη και γι’ αυτό ζητάει μέχρι τέλους «να βγουν οι κουκούλες».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα για τον τέως υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα τα οποία εξετάστηκαν από τη Δικαιοσύνη και οι φάκελοι τους αρχειοθετήθηκαν.

www.newsit.gr