26.8 C
Athens
Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

ΣΥΡΙΖΑ για σχολεία και self test: Η κυβέρνηση ανίκανη ακόμη και για τα ελάχιστα

Το γεγονός ότι 200.000 μαθητές και καθηγητές δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν self test προκειμένου να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σχολεία, ενώ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε υπήρξαν εκατοντάδες καταγγελίες γονιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης δεν υπήρχαν self test, πυροδότησε νέα ένταση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι «η κυβέρνηση του επιτελικού μπάχαλου του κ. Μητσοτάκη απέδειξε ότι μπορεί και χειρότερα». Όπως μάλιστα σημείωναν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, από την περασμένη Τετάρτη άρχισαν να παρουσιάζονται προβλήματα με τα self test σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, αλλά παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση δεν μπήκε στον κόπο να τα αντιμετωπίσει έγκαιρα.

«Τα σχολεία ανοίγουν ακριβώς όπως τα έκλεισαν, αφού η κυβέρνηση δεν βρήκε λόγο να κάνει το παραμικρό για το ασφαλέστερο άνοιγμα των σχολείων, απορρίπτοντας τις προτάσεις των επιστημόνων, των εκπαιδευτικών και του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Και προσθέτουν: «Το μόνο που αποφάσισε είναι αντί του δωρεάν μοριακού τεστ να προσφέρει μόνο ένα ακόμη self test. Και επειδή είναι ως συνήθως απόλυτα «προετοιμασμένη» και ανίκανη ακόμη και για τα ελάχιστα δεν φρόντισε να εξασφαλίσει καν την επάρκεια αυτών των τεστ. Η λύση που βρήκε Σάββατο βράδυ μετά την κατακραυγή, είναι ότι όσοι δεν βρήκαν τεστ θα τα παίρνουν  σήμερα  το πρωί από το σχολείο.

Πέραν του οργανωτικού τραγέλαφου, κάποιοι μπορεί να είναι θετικοί, έχοντας ήδη χρησιμοποιήσει Μέσα Μεταφοράς, έχοντας μπει στο σχολείο, έχοντας έρθει σε επαφή με άλλα παιδιά. Και όσοι βγουν θετικοί θα γυρίσουν σπίτι με το επόμενο λεωφορείο, διασπείροντας περαιτέρω τον ιό; Άλλη μια συνταγή επιδημιολογικής αποτυχίας!».

Σημειώνεται  μάλιστα ότι αυτοί που θα μοιράσουν τα self test στα σχολεία  δεν θα μπορέσουν να εξακριβώσουν τον ΑΜΚΑ των δικαιούχων ενώ τα τεστ θα γίνουν εκτός σχολικού χώρου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στο θέμα της λειτουργίας  των σχολείων επανέλαβε ότι: «Τα σχολεία δεν είναι parking για τα παιδιά, τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια. Το πρωτόκολλο του 50%+1 ήταν κυβερνητική απόφαση, δεν ήταν εισήγηση των επιστημόνων, όπως έχουν δηλώσει μέλη της επιτροπής. Είναι ένα πρωτόκολλο το οποίο δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη, ένα πρωτόκολλο που δίνει πάρα πολλά κρούσματα στην κοινότητα και η κυβέρνηση συνεχίζει να το εφαρμόζει σε μια περίοδο που η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται».

Αναφερθείς στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ότι «τα τμήματα πρέπει να κλείνουν στο πρώτο κρούσμα και να γίνεται δωρεάν τεστ στους μαθητές για να ξανανοίξουν, αυτό είναι ο ευρωπαϊκός κανόνας», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν δίνει τη δυνατότητα να χορηγούνται άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς για να μπορούν να φυλάξουν τα παιδιά, τα οποία θα έχουν νοσήσει. «Προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, έχουμε ήδη προτείνει την παράταση των σχολικών διακοπών για μία εβδομάδα», είπε ενώ επέμεινε στην  συνταγογράφηση των τεστ.

«Και μέσα σε αυτές τις συνθήκες», σημείωσε, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  «δεν γίνεται το Παίδων Πεντέλης να αναστέλλει τη λειτουργία του ως νοσοκομείο –με απόφαση της κυβέρνησης- και να μετατρέπεται αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο».

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων