33 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Βαθμολογία πέντε αστέρων για το Mazda CX-60 στο EURO NCAP

Το ολοκαίνουργιο Mazda CX-60 έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων από το Euro NCAP στην τελευταία του σειρά από τεστ, με 91% και 88% βαθμολογίες στις κατηγορίες προστασία παιδιών και ενηλίκων αντίστοιχα.

Η βαθμολογία 89% στον τομέα της Προστασίας Ευάλωτων Χρηστών του Δρόμου είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής, μεταξύ όλων των οχημάτων που δοκιμάστηκαν από τις τελευταίες αξιολογήσεις του Euro NCAP για το 2021.

Το Mazda CX-60 απέσπασε τη μέγιστη βαθμολογία για επιδόσεις crash test για παιδιά 6 και 10 ετών, τόσο για μετωπική όσο και για πλευρική πρόσκρουση. Στον τομέα της πληρότητας παιδιών, η σωστή τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων – Έλεγχος εγκατάστασης CRS – έλαβε επίσης την απόλυτη βαθμολογία, οδηγώντας στο εξαιρετικό συνολικό αποτέεσμα του 91%.

Με πλήρη βαθμολογία στα τεστ πλευρικής πρόσκρουσης και ένα καλό επίπεδο προστασίας που φάνηκε στη δοκιμή άκαμπτου φράγματος πλήρους πλάτους, η βαθμολογία 88% για την πληρότητα ενηλίκων ήταν επίσης σημαντική. Τόσο στο πλευρικό φράγμα όσο και στην – πιο σοβαρή – πρόσκρουση σε πλευρική κολώνα, η προστασία όλων των κρίσιμων περιοχών του σώματος ήταν σημαντικά καλή, οδηγώντας στη μέγιστη βαθμολογία σε αυτό το μέρος της αξιολόγησης.

Το νέο Mazda CX-60 σημείωσε ένα εντυπωσιακό 89% στην κατηγορία Ευάλωτοι Χρήστες του Δρόμου. Η επαρκής απόδοση του αυτόνομου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (AEB) έδωσε στο CX-60 το καλύτερο αποτέλεσμα από όλα τα οχήματα που δοκιμάστηκαν, από τις πιο τελευταίες αξιολογήσεις Euro NCAP του 2021.

Το SUV εντάσσεται στο εκλεκτό σύνολο των CX-5 (2017), Mazda6 (2018), Mazda3 και CX-30 (και τα δύο 2019) και MX-30 (2020) ως αυτοκίνητα που κατάφεραν να αποσπάσουν αξιολογήσεις πέντε αστέρων στο Euro NCAP.

Το Mazda CX-60 απέδωσε εντυπωσιακά και στις τέσσερις κατηγορίες των τεστ του Euro NCAP: Ενήλικος επιβάτης – 88%, Παιδικός επιβάτης – 91%, Ευάλωτοι χρήστες του δρόμου (ασφάλεια πεζών) – 89% και Βοήθεια Ασφαλείας – 76%. Στην βαθμολογία των πέντε αστέρων συμβάλλει το Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture, το οποίο διαθέτει πολυάριθμες βελτιώσεις που προσφέρουν εξαιρετική δυναμική οδήγηση.

Η ολοκληρωμένη γκάμα των προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας i-Activsense της εταιρείας που υποστηρίζουν τον οδηγό με τις οποίες είναι εξοπλισμένο το όχημα, διαδραματίζει έναν άλλο βασικό ρόλο στο αποτέλεσμα της βαθμολογίας. Οι νέες τεχνολογίες, μεταξύ των οποίων το Turn Across Traffic Assist, η ανίχνευση πεζών SBS-R και η προειδοποίηση εξόδου οχήματος BSMβοηθούν τον οδηγό να εντοπίζει πιθανούς κινδύνους και να μειώνει την πιθανότητα ζημιάς ή τραυματισμού, ενώ προσφέρουν επίσης υψηλές αποδόσεις όσον αφορά την προστασία πεζών.

Η Mazda είναι γνωστή για την εξαιρετική της δυναμική οδήγηση, που εξελίχθηκε ξανά με την παρουσίαση του ολοκαίνουργιου MazdaCX-60. Η αρχιτεκτονική Skyactiv Multi-Solution εξελίσσει την ανθρωποκεντρική προσέγγιση, συμπεριλαμβάνοντας την ακαμψία του σώματος και διασφαλίζοντας ότι οι οδηγοί μπορούν να αισθάνονται την απόκριση του οχήματος χωρίς καθυστέρηση.

Η σχεδίαση του καθίσματος διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους επιβάτες να διατηρούν την ισορροπία τους ενώ το αυτοκίνητο κινείται, και το μοναδικό σύστημα ελέγχου στάσης του οχήματος– Kinematic Posture Control (KPC) – σταθεροποιεί το αυτοκίνητο όταν βρίσκεται σε κίνηση. Τέτοια χαρακτηριστικά κάνουν το όχημα πιο εύκολο να οδηγηθεί με ασφαλή τρόπο, μειώνοντας περαιτέρω τις πιθανότητες ατυχημάτων, χωρίς να διακυβεύεται ο παραδοσιακός διασκεδαστικός χαρακτήρας της Mazda.

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων