30.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Τσίπρας στον ΣΚΑΙ: Ο Μητσοτάκης υποτίμησε το κύμα της ακρίβειας

Συνέντευξη στον ΣΚΑΙ παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε υποστηρίζοντας ότι τα ΜΜΕ έχουν μεροληπτική στάση απέναντι στο κόμμα του και όσον αφορά στην ακρίβεια κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι υποτίμησε το μέγεθος της κρίσης.

Για το θέμα των κυβερνήσεων συνεργασίας καθώς «οι εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική, ο κ. Τσίπρας είπε ότι μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες εδώ και χρόνια κυβερνώνται από κυβερνήσεις συνεργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα αυτό όπου η διαχωριστική γραμμή είναι σε αυτό που προτάσσει τις αγορές και το κοινωνικό κράτος».

Τόνισε μάλιστα ότι στο κρίσιμο ερώτημα αν το κόμμα θα μπει σε κάποια κυβέρνηση, δεν θα το αποφασίσει ο Πρόεδρος, αλλά η βάση, τα μέλη του κόμματος σε ψηφοφορία.

Είπε ότι δεν τον ανησυχεί η άνοδος του ΚΙΝΑΛ. Εμάς αντίπαλός μας είναι ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε.

«Σχεδόν όλοι οι σταθμοί διαμορφώνουν μια μεροληπτική στάση, ότι δεν υπάρχει άλλη φωνή. Το πρόβλημα στην χώρα σήμερα είναι ότι διαμορφώνεται ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο όπου όλοι οι σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας έχουν πρόβλημα πλουραλισμού», είπε ο κ. Τσίπρας.

Για την στοχοποίηση δημοσιογράφων ακόμα και από το ίδιο του το κόμμα είπε: «Όταν ο δημοσιογράφος ασκεί κριτική πρέπει να είναι έτοιμος να ακούσει κριτική. Η στοχοποίηση δεν με εκφράζει προσωπικά ούτε και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για το θέμα της ακρίβειας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Η ακρίβεια είναι ένα διεθνές φαινόμενο που έχει πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της αδυναμίας του κ. Μητσοτάκη να αντιληφθεί το μέγεθός του. Το υποτίμησε. Δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί ότι έρχεται ένα κύμα ακρίβειας το οποίο δεν θα είναι προσωρινό με αποτέλεσμα να υπάρχει για πολλούς συμπολίτες μας υπαρξιακό ζήτημα».

«Η ακρίβεια είναι ένα διεθνές φαινόμενο που στη χώρα μας έχει πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να αντιληφθεί το μέγεθος του φαινομένου, ακολούθησε πολιτική που αποδυνάμωσε την κρατική παρέμβαση», τόνισε επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί ότι έρχεται ένα κύμα ακρίβειας με διαστάσεις μονιμότητας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε βαθμό που υπάρχει σήμερα για πολλούς συμπολίτες μας υπαρξιακό πρόβλημα».

«Εμείς δεν θα προχωρούσαμε σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, εν μέσω της μεγαλύτερης ενεργειακής κρίσης», είπε και πρόσθεσε ότι «επί 4,5 χρόνια δεν αυξήσαμε ούτε ένα ευρώ τον λογαριασμό του ρεύματος, αντίθετα μειώσαμε τον ΦΠΑ της ενέργειας στον κατώτατο συντελεστή το ’19». Ανέφερε ότι είμαστε μεταξύ των τριών πιο ακριβών τιμών ρεύματος στην Ευρώπη.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση η ΔΕΗ θα ανακτήσει το “Δ” (σ.σ. δημόσια) στη λειτουργία της, ανεξαρτήτως με το τι θα γίνει με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θα υπάρξει εντολή να παγώσουν τα τιμολόγια, θα ενεργοποιηθεί η ΡΑΕ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να γίνουν έλεγχοι. Πρόσθεσε ότι εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα πέρα απ’ το να υπάρξει και ισχυρή επιδοματική στήριξη, ενώ σχολίασε ότι «θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη αν είχαν επιλεγεί άλλες πολιτικές».

Για το κόμμα του και αν επιθυμεί να γίνει «Προεδρικό» είπε «σε καμία περίπτωση. Το όραμά μου είναι να γίνει και το πιο δημοκρατικό κόμμα. Προεδρικό κόμμα σημαίνει αυτό το οποίο βλέπουμε από τα μεγαλύτερα κόμματα όπου υπάρχει ενός ανδρός αρχή. Είναι καινοτόμο το να εκλέγεται ο Πρόεδρος από τα μέλη». Υποστήριξε ότι έχει διαφορά να ψηφίζουν μόνο μέλη όπως θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι οι φίλοι, όπως έκανε το ΚΙΝΑΛ.

Για τον Παύλο Πολάκη είπε ότι «έχει την διαδρομή του και τις απόψεις του. Δεν συμφωνώ με όλα όσα λένε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα αφήσουμε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν όπως έλεγε ο Πρόεδρος, Μάο».

«Τους πρωθυπουργούς τους επιλέγει ο λαός και τους ηγέτες τους επιλέγει ο λαός», απάντησε όταν ρωτήθηκε αν θα φύγει από την ηγεσία αν χάσει τις εκλογές.

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων