22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης νοιάζεται να αποκτήσει την εύνοια άλλων δυνάμεων μήπως προχωρήσει την καριέρα του

Με επίκεντρο τα εθνικά θέματα αλλά και την οικονομία, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα από τη Λέσβο όπου βρέθηκε χθες (02.06.2022) στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «έχουμε την χειρότερη κυβέρνηση την χειρότερη στιγμή». Αναφερόμενος στα εθνικά τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκεί ΙΧ εξωτερική πολιτική. «Κι αυτό αφορά όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση των αποτυχημένων που βαφτίστηκαν άριστοι και βαφτίζουν το ψάρι κρέας. Έχουμε τη μεγαλύτερη ακρίβεια με τους χαμηλότερους μισθούς γιατί πληρώνουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. «Φταίει το καθεστώς Μητσοτάκη για το δράμα χιλιάδων νοικοκυριών. Έχουν πέσει σαν τις ακρίδες στον δημόσιο πλούτο και αδιαφορούν που χρωστάνε 380 εκατ.», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσέθεσε ότι: «Δεν διεκδικούμε την εξουσία για να διαχειριστούμε τη σήψη, τη διαφθορά, την αδικία. Διεκδικούμε δικαιοσύνη παντού. Για τους πολλούς. Διεκδικούμε αξιοπρέπεια για τους πολλούς. Διεκδικούμε μια κοινωνία στην οποία όλοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η ευθύνη για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα έχει ονοματεπώνυμο. «Είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της χειρότερης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση και μετά που έχει αναλάβει τις τύχες της χώρας δυστυχώς στη χειρότερη και πιο δύσκολη στιγμή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα ενώ ποτίζουν τα κλεφτόδεντρα της αισχροκέρδειας».

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «που διαχειρίζεται τη διακυβέρνηση σαν ανώνυμη εταιρία, τώρα τελευταία διαχειρίζεται και τα εθνικά μας θέματα, την εξωτερική μας πολιτική, σαν μονοπρόσωπη ΕΠΕ.

Ασκεί ΙΧ εξωτερική πολιτική, που μας βάζει όλο και πιο βαθιά σε κινδύνους. Αποφασίζει, διατάζει και μαθαίνουμε όλοι από τρίτους κρίσιμες αποφάσεις, που μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ακούσαμε προχθές από τον Γερμανό Καγκελάριο ότι ο κος Μητσοτάκης αποφάσισε από μόνος του να δώσει η Ελλάδα κρυφά και άλλα βαριά οπλικά συστήματα, ακόμη και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν είναι σοβαρή εξωτερική πολιτική και εξέφρασε την ανησυχία καθώς, όπως είπε, ο πρωθυπουργός «αντιστρέφει το δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου, μέχρι τον Σημίτη ακόμη και τον Κώστα Καραμανλή, που χθες με ομιλία του  περιέγραψε αυτή την ενιαία εθνική πολιτική.

Που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέτρεψε εν μια νυκτί, χωρίς να συμβουλευτεί κανένα. Και από το δόγμα του πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας μετατρέπει τη πατρίδα μας σε μέρος της αστάθειας στην περιοχή. Από γέφυρα λαών και χωρών προγεφύρωμα της Δύσης.  Από μέτοχο της ειρήνης συμμέτοχο του πολέμου».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «όλα αυτά γίνονται διότι όπως ίσως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει κατανοήσει δεν πρόκειται να είναι ξανά πρωθυπουργός όποτε και να γίνουν οι επόμενες εκλογές και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποκτήσει την εύνοια άλλων δυνάμεων μήπως προχωρήσει την καριέρα του σε άλλο πόστο, έξω από τη χώρα. Με το καλό του λέμε, αρκεί να μας αφήσει. Να αφήσει τη χώρα να κυβερνηθεί με βάση τις ανάγκες της χώρας και με μία απολιτική που θα εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα».

«Δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει. Και για να φύγει πρέπει να γίνουν εκλογές. Το συντομότερο. Και τις εκλογές πρέπει να τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Όχι με μια ψήφο αλλά με μεγάλη διαφορά. Όσο πιο καθαρά τόσο μεγαλύτερη η δύναμη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης να στηρίξει ξανά τη κοινωνία στα πόδια της», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας καταχειροκροτούμενος.

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων