19.1 C
Athens
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Τσαπανίδου: Αν χάσουμε θα είναι επειδή θα έχει παραπλανηθεί ο κόσμος

Η νίκη θα μας ικανοποιήσει, θα χάσουμε αν έχει παραπλανηθεί ο κόσμος, τόνισε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει την προσωπική της άποψη.

Η κ. Τσαπανίδου τόνισε χαρακτηριστικά πως «θα σας πω την προσωπική μου άποψη, αυτή τη στιγμή ας πούμε ότι βγαίνω από το ρούχο της εκπροσώπου… νομίζω ότι η νίκη θα μας ικανοποιήσει, και η ήττα, ακόμα και με μια μικρή διαφορά εμένα προσωπικά θα με στενοχωρήσει, γιατί θα διαπιστώσω ότι θα έχει γίνει πραγματικά πολύ συστηματική δουλειά προπαγάνδας από την πλευρά της κυβέρνησης να φοβηθεί ο κόσμος, να αμφισβητηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ερώτηση «αν χάσετε θα χάσετε γιατί ο κόσμος θα έχει παραπλανηθεί;» η κ. Τσαπανίδου απάντησε ναι, γιατί είναι τόσο κάλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η προπαγάνδα καμιά φορά πετυχαίνει το σκοπό της δυστυχώς, αυτό δεν τιμά την κυβέρνηση που ρίχνει τόση λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ επί τόσο πολύ καιρό. Άλλα νομίζω, ότι ο κόσμος ο οποίος έχει βγει στο δρόμο, κατεβαίνει σε διαδηλώσεις, νιώθει αυτή την ανάσα του να του κόβεται από ένα κράτος που δεν τον αγκαλιάζει, που είναι απέναντι του, που είναι περίπλοκο και αντιμετωπίζει φιλικά μόνο τους λίγους, καταλαβαίνει παρά πολύ καλά ότι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πάρει μια ανάσα, και να περάσει σε μια καλύτερη μέρα» επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για τις δημοσκοπήσεις σχολίασε ότι είναι ένα εργαλείο που οι ίδιοι οι δημοσκόποι θέτουν σε μια ανοιχτή κουβέντα στον κόσμο, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι στην κοινωνία, και βλέπει την απογοήτευση που υπάρχει στον κόσμο. Εκτίμησε στο πλαίσιο αυτό, ότι οι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση που πηγαίνουν στη δεξαμενή των αναποφάσιστων θα καταλήξουν τελικλά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Τσαπανίδου τόνισε ότι για να φύγει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του η μοναδική λύση είναι ένας πολύ ισχυρός Τσίπρας και ένας πολύ ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο ένας πολύ ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, ένας ισχυρός Αλέξης Τσίπρας, με ισχυρή λαϊκή εντολή θα σχηματίσει κυβέρνηση την 22η Μαΐου. Δεύτερος δε θα είναι ισχυρός. Ισχυρός Τσίπρας, ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει να είναι πρώτος και με διαφορά από το δεύτερο κόμμα, σημείωσε.

“Δεν θέλουμε κυβέρνηση ηττημένων”

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αν είναι δεύτερο κόμμα, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να σχηματιστεί κυβέρνηση, η απλή αριθμητική και τα μοντέλα το δείχνουν αυτό, ο πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα το κάνει, δεν θα σχηματίσουμε κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν θέλουμε κυβέρνηση ηττημένων από τον ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε.

«Αν ο Μητσοτάκης είναι πρώτο κόμμα τι θα κάνει; Εκει επιδεικνύει αλαζονεία, επιδεικνύει το γεγονός ότι θα σύρει τη χώρα και σε τρίτες κάλπες δεν ξέρω αν θα ύπαρξε και τετάρτη περίπτωση στα δικά του τα ενδεχόμενα για να σχηματίσει κυβέρνηση αυτοδύναμη, οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία» επισήμανε η Πόπη Τσαπανίδου.

Ο κόσμος που θα αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα θέλει τον κ. Τσίπρα για πρωθυπουργό, Δεν είναι σενάριο που συζητιέται. Μετεκλογικά κι εφόσον βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν θα φύγει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν βγει πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας. Έχεις κορμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε.

Όπως παρατήρησε, τα προοδευτικά κόμματα θα συζητήσουν για κυβέρνηση συνεργασίας σε συγκεκριμένο πρόγραμμα, πρόγραμμα που έχει λύσεις που οι ίδιοι ζητάνε όπως οι πλειστηριασμοί ή η προστασία πρώτης κατοικίας.

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι φορείς, και οι τράπεζες ακόμα, κατέληξαν ότι είναι ένα ικανοποιητικό πρόγραμμα, εφαρμόσιμο, δεν υπήρξε κανείς να εκφράσει αμφισβήτηση είπε.

Εξήγησε ότι το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί ένα κομμάτι από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, από το Ταμείο Αναδιαρθρώσεων που θα καλύπτει τις κρατικές επιδοτήσεις με στόχο τους πραγματικά ευάλωτους, και ένα δεύτερο από το Ταμείο Ανάπτυξης το οποίο είναι απίστευτο χρηματοδοτικό εργαλείο που δεν έχει εκμεταλλευτεί καθόλου η κυβέρνηση προς τους πολίτες.

Το τρίτο, πρόσθεσε, είναι ένα κομμάτι από τον προϋπολογισμό, είναι 500 εκατ. ευρώ, το αντέχει ο προϋπολογισμός να τα δώσει αυτά, δίνει ανάσα στους ανθρώπους, άλλα και όσους φοβούνται τον πλειστηριασμό από servicers αύριο.

www.newsit.gr
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων