16.3 C
Athens
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Το νέο Renault Clio στην Ελλάδα – Εξοπλισμός και τιμή

Το Renault Clio, από την κυκλοφορία του το 1990 μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα αναμφισβήτητο success story, με 16 εκ. πωλήσεις! Αποτελεί το αγαπημένο αυτοκίνητο της Γαλλίας, έγινε διεθνές best seller και κέρδισε δύο φορές το βραβείο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς στην Ευρώπη. Είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα πόλης, έχοντας συμπληρώσει 5 γενιές.

Τώρα εφευρίσκει εκ νέου τον εαυτό του, αποτελώντας την ιδανική μετουσίωση της «Nouvelle Vague» της Renault. Το σύγχρονο στυλ του είναι ακόμα πιο συναρπαστικό και όμορφο, ενώ το κομψό και ξεχωριστό εσωτερικό του εγκαινιάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας.

Το νέο εμπρός μέρος αντανακλά δυναμισμό & σφρίγος, η φωτιστική υπογραφή είναι εντελώς ανανεωμένη και αντικατοπτρίζει την νέα εταιρική ταυτότητα της Renault. Οι νέες εντυπωσιακές και έντονες σχεδιαστικές γραμμές χαρίζουν στο νέο Clio μία πιο τολμηρή προσωπικότητα, καθιστώντας το ένα ακόμα πιο ζωντανό ‘status symbol’. Το νέο Clio διαθέτει επίσης αναβαθμισμένη τεχνολογία, καθώς, πλέον, διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων σε όλες τις εκδόσεις του.

Η προσαρμογή στις απαιτήσεις της εποχής, επιτάσσει πλήθος επιλογών σε συστήματα κίνησης, περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο στην κατηγορία του, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να επιλέξει τη διαμόρφωση που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του.

Νέο, πιο μοντέρνο και με ιδιαίτερο στυλ

Το νέο Clio φτιάχτηκε για να αντικατοπτρίζει τη νέα ανθρωποκεντρική και τεχνολογική σχεδίαση της Renault.
Το νέο λογότυπο της Renault στο κέντρο της πλήρως επανασχεδιασμένης μπροστινής γρίλιας, προσθέτει εκφραστικότητα. Αυτή η ανανέωση αποτυπώνει τον στόχο της μάρκας να κατασκευάσει πιο μοντέρνα, πιο διακριτικά και πιο βιώσιμα αυτοκίνητα για τη ζωή, βασισμένα στις διαχρονικές αξίες της. Η νέα φωτιστική υπογραφή – που θα υιοθετηθεί από όλα τα μοντέλα της Renault στο μέλλον – συνδυάζεται με το νέο στυλ, αντικατοπτρίζοντας δύο από τα χαρακτηριστικά του μοντέλου: την ακρίβεια και την προσωπικότητα.

Αναβαθμισμένο εμφανίζεται και το εσωτερικό του: οι νέες ταπετσαρίες και τα νέα υλικά βιολογικής προέλευσης, το καθιστούν σύγχρονο, αναβαθμίζοντας την εικόνα της ποιότητας, αλλά και την εμπειρία στο εσωτερικό. Η έκδοση esprit Alpine είναι σπορ και ταυτόχρονα ‘αριστοκρατική’, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, ενώ είναι και αυτή που εκφράζει καλύτερα τη νέα εποχή Clio.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση

Μπροστινό μέρος ενός status-symbol: Το μπροστινό μέρος του νέου Clio είναι πλήρως ανασχεδιασμένο: οι σμιλευμένες, έντονες και εντυπωσιακές γραμμές γύρω από τη γρίλια, αναδύουν μία πιο μοντέρνα αύρα. Η φαρδύτερη κυψελωτή γρίλια αντανακλά μια αίσθηση δυναμισμού. Το πλήθος των αισθητικών εφέ αντικατοπτρίζει τη ριζική ανανέωση της σχεδίασης του νέου Clio, προσθέτοντας την απαραίτητη γοητεία.

Ξεχωριστό λογότυπο: Το λογότυπο Nouvel’R από σατινέ βουρτσισμένο αλουμίνιο, στο μπροστινό μέρος, αποτίνει φόρο τιμής στην κληρονομιά της μάρκας. Η γεωμετρία του είναι απλή, ουσιαστική, αλλά και διαχρονική. Η συνύπαρξη των δύο διαμαντιών και το οπτικό αποτέλεσμα, προσθέτουν μια αίσθηση ένωσης και συνεχούς κίνησης. Αυτό το λογότυπο αναδύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ταυτότητα του νέου Clio.

Η νέα φωτιστική υπογραφή παρουσιάζει την εντελώς νέα εταιρική ταυτότητα: Το νέο Clio υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα “Nouvelle Vague” της Renault, ενώ διαθέτει τη νέα φωτιστική υπογραφή στο εμπρός του μέρος, η οποία εμπνέεται από το λογότυπο: τα LED φώτα ημέρας στις δύο άκρες σχηματίζουν το πάνω μέρος του ρόμβου. Τα λεπτά full-LED φωτιστικά σώματα, που περιλαμβάνονται σε όλες τις εκδόσεις, αναδεικνύουν την ακρίβεια και την τεχνογνωσία της κατασκευής, χαρίζοντας ακόμα περισσότερο δυναμισμό στην εμφάνιση του αυτοκινήτου. Παράλληλα, είναι πιο συμπαγή και συνδυάζουν έως και πέντε high tech δέσμες (αντί για τις τρεις παλιότερα), που προσαρμόζουν αυτόματα την κατανομή του φωτισμού μεταξύ των προβολέων και των φώτων πορείας.

Πιο εντυπωσιακό πίσω μέρος: Πλήρως ανασχεδιασμένος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας: οι αεροδυναμικοί αεραγωγοί στα άκρα, τονίζουν το πλάτος του αυτοκινήτου, που αναδεικνύει τα υψηλά όρια πρόσφυσης του συνόλου, ενώ αποτελούν μία ακόμα απόδειξη της τεχνολογικής αρτιότητας του αυτοκινήτου. Τα μοντέρνα πίσω φωτιστικά σώματα είναι πλέον διαυγή, προσθέτοντας και αυτά την τεχνολογική τους πινελιά. Τα φωτεινά μέρη στις άκρες των πίσω φωτιστικών σωμάτων, συμβαδίζουν με την αισθητική ταυτότητα των εμπρός.

Κομψό και βιώσιμο εσωτερικό

Η εμπειρία στο εσωτερικό του νέου Clio είναι τώρα πιο αναβαθμισμένη: η καμπίνα επιβατών είναι πιο φιλόξενη και πιο άνετη. Μόλις ανοίξει κανείς την πόρτα, αντικρύζει πιο ευγενή και βιώσιμα υλικά και αντιλαμβάνεται αμέσως το άλμα που έχει συντελεστεί στον τομέα της ποιότητας. Η ευρυχωρία και η εργονομία εξακολουθούν να είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου, προσφέροντας ένα μοναδικό επίπεδο άνεσης σε όλους. Όλη η τεχνολογία υπάρχει για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη, και συνδυάζεται με μία πληθώρα δικτυωμένων υπηρεσιών και εφαρμογών, που βοηθούν τον οδηγό και τους επιβάτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το ταξίδι.

Τα καθίσματα της έκδοσης Techno, τα πάνελ των θυρών και το ταμπλό έχουν επενδυθεί με ένα εξελιγμένο βιώσιμο και οικολογικό ύφασμα το οποίο αποτελείται από 60% ίνες TENCEL, μια βιολογική σύνθεση κυτταρικών ινών που κατασκευάζεται από τον Όμιλο Lenzing. Συμβάλλοντας στη στρατηγική της Renault για την πλήρη απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, το νέο Clio δεν είναι μόνο το πρώτο αυτοκίνητο που διαθέτει ίνες TENCEL Modal. Είναι και η πρώτη φορά που αυτές οι βιώσιμες ίνες χρησιμοποιούνται εκτενώς στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου. Φημισμένες για την εξαιρετική απαλότητά τους, οι ίνες αυτές είναι κατασκευασμένες από φυσικό ξύλο ανανεώσιμων πηγών, που προέρχεται από ημι-φυσικά δάση βιώσιμης διαχείρισης στην Ευρώπη.

Αυτά τα ημι-φυσικά δάση απορροφούν μεγάλες ποσότητες CO2 και δεν απαιτούν χημικά λιπάσματα ούτε τεχνητό πότισμα. Οι ίνες TENCEL Modal παράγονται με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχουν πιστοποιηθεί με το οικολογικό σήμα της ΕΕ, ένα σήμα περιβαλλοντικής αριστείας, το οποίο απονέμεται σε προϊόντα και υπηρεσίες που πληρούν υψηλά περιβαλλοντικά στάνταρ, καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.

Επίσης, στο νέο Clio απουσιάζει εντελώς το δέρμα: αντίθετα, οι επιφάνειες καλύπτονται με TEP, ένα ύφασμα με σαγρέ επίστρωση από ίνες βιολογικής προέλευσης και πολυεστέρα. Βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι η βαφή με TEP χρειάζεται λιγότερο νερό και ενέργεια από ό,τι η βαφή των ινών με τον συμβατικό τρόπο.

Τεχνολογία για όλους

Ψηφιακές οθόνες σε ολόκληρη τη γκάμα: Οι νέες υπηρεσίες και η κορυφαίου επιπέδου συνδεσιμότητα κάνουν το νέο Clio ακόμα πιο διαισθητικό στη χρήση του. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ψηφιακό πίνακα οργάνων, με οθόνη 7 ή 10 ιντσών. Η οθόνη των 10 ιντσών απεικονίζει τους χάρτες πλοήγησης και προσαρμόζει την εμφάνισή της ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης από τη ρύθμιση του συστήματος MULTI-SENSE.

Ασύρματη σύνδεση του smartphone: Το νέο Clio εφοδιάζεται με το σύστημα Renault Easy Link, που παρέχει πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης, της προληπτικής συντήρησης, και του infotainment. Το σύστημα Renault Easy Link διατίθεται πλέον σε δύο εκδόσεις από όπου δίνεται η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω Android Auto και Apple CarPlay.

Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης: Το νέο Clio διαθέτει 20 προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) για ευκολότερο και ασφαλέστερο ταξίδι. Τα συστήματα αυτά χωρίζονται σε τρείς ενότητες: Οδήγηση, Παρκάρισμα και Ασφάλεια.

Στα βασικά περιλαμβάνονται η ενεργή υποβοήθηση οδήγησης (Active Driver Assist), η κάμερα ορατότητας 360°, και το ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με αισθητήρες αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών. Αυτό το ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, κατατάσσει το νέο Clio μεταξύ των ασφαλέστερων αυτοκινήτων στην κατηγορία του.

Το νέο Renault Clio είναι τώρα ετοιμοπαράδοτο και με δέσμευση τιμής. Απόκτησέ το από 158 € το μήνα, με όφελος έως 3.000 ευρώ. Το νέο μοντέλο πλαισιώνεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, δωρεάν ασφάλιση για 6 μήνες και δωρεάν οδική βοήθεια για 3 χρόνια.

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων