16.3 C
Athens
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

To HONDA e:Ny1 διατίθεται στην Ελλάδα

Το νέο Honda e:Ny1 είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα (EV) της μάρκας για την Ευρώπη. Συνδυάζει μία νέα σχεδιαστική προσέγγιση με εξαιρετική ποιότητα εσωτερικού και προηγμένη τεχνολογία, στοιχεία που το καθιστούν ένα συναρπαστικό σύγχρονο οικογενειακό αυτοκίνητο.

Ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο, το e:Ny1 εισάγει νέες αξίες και προσφέρει νέες συγκινήσεις και εμπειρίες τόσο για τους υπάρχοντες όσο και για τους νέους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακολουθώντας μία ανθρωποκεντρική φιλοσοφία σχεδίασης, ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας εξέλιξης του e:Ny1 ήταν να πετύχει την απολαυστική, δυναμική οδηγική συμπεριφορά ενός Honda σε συνδυασμό με μια ομαλή και πολιτισμένη λειτουργία και την ευχρηστία/ευελιξία που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας.

Για το λόγο αυτό, η πρόκληση για τους μηχανικούς ήταν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Το e:Ny1 χρησιμοποιεί την πρόσφατα εξελιγμένη πλατφόρμα υψηλών επιδόσεων e:N Architecture F της Honda με κίνηση στους εμπρός τροχούς, η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο σε ηλεκτρικά οχήματα της μικρής και μεσαίας κατηγορίας. Η νέα τεχνολογία διαχείρισης της μπαταρίας της μάρκας παρέχει αυτονομία 412km (WLTP) και ταχεία φόρτιση από το 10% στο 80% σε περίπου 45 λεπτά. Η συμπαγής αρχιτεκτονική επέτρεψε επίσης μεγαλύτερη ελευθερία στην διάταξη χώρων με όλα τα εξαρτήματα του συστήματος ηλεκτροκίνησης να βρίσκονται πάνω από τον μπροστινό άξονα.

Για να ξεχωρίζει ως αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το e:Ny1 υιοθετεί ένα εκλεπτυσμένο στυλ που καθορίζεται από ομαλές, ρέουσες γραμμές. Τα κομψά, εκφραστικά φωτιστικά σώματα είναι ενσωματωμένα με τάξη στην τολμηρή μετωπική επιφάνεια, που ενσωματώνει ένα έξυπνο πάνελ μάσκας το οποίο παρέχει πρόσβαση στην κρυμμένη θύρα φόρτισης. Τα πίσω φώτα συνδέονται με μια φωτεινή μπάρα LED σε όλο το πλάτος της πίσω πόρτας, ενώ η παλέτα χρωματικών επιλογών περιλαμβάνει το εντυπωσιακό νέο Aqua Topaz.

Ως ένα ακόμα στοιχείο που αντικατοπτρίζει τη μοναδική του θέση στη γκάμα της Honda, το μοντέλο εισάγει μία νέα ταυτότητα EV. Το λευκό λογότυπο “H” μπροστά γίνεται το νέο σύμβολο της ηλεκτροκίνησης της Honda, μαζί με μια κομψή, νέα γραμματοσειρά για το όνομα της μάρκας στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση των εξαρτημάτων του συστήματος ηλεκτροκίνησης, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας που βρίσκεται κάτω από το δάπεδο, το εσωτερικό είναι ευρύχωρο και άνετο για όλους τους επιβάτες. Τα υψηλής ποιότητας υλικά της καμπίνας και τα πολυτελή καθίσματα συνθέτουν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής προβάλλουν μια ολοκληρωμένη γκάμα λειτουργιών που κρατούν τους επιβάτες συνδεδεμένους και ενημερωμένους εν κινήσει.

Το e:Ny1 είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό τη σουίτα τεχνολογιών ασφαλείας Honda SENSING για αποτελεσματική προστασία σε όλων των ειδών τις συγκρούσεις και μείωση του φόρτου του οδηγού μέσω μιας σειράς προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης.

«Μετά την πρόσφατη επέκταση της γκάμας των υβριδικών οχημάτων e:HEV, το e:Ny1 αποτελεί το επόμενο βήμα στη διεύρυνση της προσφοράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τους πελάτες μας» δηλώνει ο Tom Gardner, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Honda Motor Europe Ltd. «Απαντώντας στην ευρωπαϊκή ζήτηση για αμιγώς ηλεκτρικά SUV, το νέο μοντέλο συνδυάζει την πελατοκεντρική μας φιλοσοφία με το πνεύμα δυναμικής οδήγησης της Honda.

Πρόκειται για ένα compact SUV που συνδυάζει την πρακτικότητα, τη χρηστικότητα και την άνεση με την άμεση απόκριση και τη συναρπαστική εμπειρία οδήγησης ενός ηλεκτρικού οχήματος με μπαταρία.»

Προκειμένου να προσφέρει μια βελτιωμένη εμπειρία φόρτισης, το e:Ny1 διαθέτει ένδειξη κατάστασης που διευκολύνει τους οδηγούς να ελέγχουν την πρόοδο της φόρτισης από απόσταση.

Η μαύρη λωρίδα πλήρους πλάτους στο πάνω μέρος της θύρας φόρτισης φωτίζεται κατά τη διάρκεια της χρήσης της, ενώ η κατάσταση φόρτισης είναι εύκολα αντιληπτή με μια ματιά. Η οριζόντια λωρίδα κάτω από τη γραμμή του καπό πάλλεται απαλά από αριστερά και δεξιά όταν η φόρτιση βρίσκεται σε εξέλιξη για την δημιουργία ενός “ψηφιακού καρδιακού παλμού”, και μόλις ολοκληρωθεί, η λωρίδα παραμένει αναμμένη υποδεικνύοντας ότι η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη. Επιπλέον, αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα εάν εντοπιστεί σφάλμα, και αφού η φόρτιση ολοκληρωθεί και αφαιρεθεί το καλώδιο, το αυτοκίνητο ‘κλείνει το μάτι’ ως ένδειξη αποχαιρετισμού.

Ο έξυπνος σχεδιασμός και η διάταξη χώρων του e:Ny1 βελτιστοποιούν την προσβασιμότητα, την ευελιξία και την χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, ενώ παράλληλα βελτιώνουν τον χώρο για τα πόδια και το κεφάλι χάρη στην τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το δάπεδο.

Για να προσφέρει την εξαιρετική ευελιξία που προσδοκούν οι πελάτες από τα σημερινά μοντέλα της Honda, το e:Ny1 διευκολύνει τη διαδικασία φόρτωσης μέσω ενός χαμηλού ανοίγματος της πίσω πόρτας και ενός επίπεδου δαπέδου φόρτωσης. Με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση, το e:Ny1 έχει μέγιστη χωρητικότητα 361 λίτρων – η οποία αυξάνεται στα 801 λίτρα μέχρι τη γραμμή του παραθύρου όταν αυτά είναι αναδιπλωμένα, και στα 1.176 λίτρα όταν είναι φορτωμένο μέχρι την οροφή.

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων