9.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
- Διαφήμιση -

Το Bard AI ενσωματώνεται στη Google και δίνει πρόσβαση σε περισσότερες υπηρεσίες και εφαρμογές

Το Bard ενσωματώνεται στις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της Google, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία-κολοσσός για το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης. Μεταξύ άλλων, επεκτείνεται και η πρόσβασή του σε λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στα αγγλικά, σε επιπλέον γλώσσες.

Πιο αναλυτικά, η Google ανακοίνωσε σήμερα (19.9.2023) του πιο ικανού, ως σήμερα, μοντέλου του Bard, με σειρά από νέες λειτουργίες. Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνεται πλέον στις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της και δίνει μεγαλύτερη ευκολία στους χρήστες να ψάξουν κάτι που θέλουν να αγοράσουν μέσω ίντερνετ, να βρουν πληροφορίες για ένα θέμα και πολλά άλλα.

Όπως αναφέρεται ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του Bard, ενός πειράματος που επιτρέπει να συνεργάζεστε με την Generative AI, είναι ότι μπορεί να προσαρμόζει τις απαντήσεις του σε αυτό ακριβώς που χρειάζεστε.

Για παράδειγμα, όπως επισημαίνει οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν από το Bard να φτιάξει το πλάνο για ένα ταξίδι που επιθυμούν να κάνουν με τους φίλους τους, να προσχεδιάσει την καταχώρισή τους σε μια διαδικτυακή αγορά marketplace ή να βοηθήσει να εξηγήσουν στα παιδιά τους ένα επιστημονικό θέμα.

Τώρα, το Bard γίνεται ακόμα καλύτερο στην εξατομίκευση των απαντήσεών του, ώστε να μπορούν οι χρήστες εύκολα να δίνουν ζωή στις ιδέες τους.

Πρόσβαση σε περισσότερα μέρη

«Καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε με υπευθυνότητα το Bard, επεκτείνουμε την πρόσβαση σε υπάρχουσες λειτουργίες του, που είναι διαθέσιμες στα αγγλικά -όπως τη δυνατότητα μεταφόρτωσης εικόνων με το Google Lens, τη λήψη εικόνων από την Αναζήτηση στις απαντήσεις, καθώς και την τροποποίηση των απαντήσεων του Bard- σε περισσότερες από 40 νέες γλώσσες και χώρες», αναφέρει η Google.

Συνδέσεις με εφαρμογές και υπηρεσίες Google

Ειδικότερα, από σήμερα κυκλοφορούν στα Αγγλικά τα Βard Extensions (Επεκτάσεις). Πρόκειται για έναν εντελώς νέο τρόπο αλληλεπίδρασης και συνεργασίας με το Bard. Χάρη στις Επεκτάσεις αυτές, το Bard μπορεί να εντοπίζει και να εμφανίζει σχετικές πληροφορίες από τα εργαλεία της Google που χρησιμοποιείτε καθημερινά, όπως το Gmail, τα Docs, το Drive, τους Χάρτες, το YouTube, το Google Flights και Hotels, ακόμα και όταν οι πληροφορίες που χρειάζεστε είναι διασκορπισμένες σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές και υπηρεσίες.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η Google: «αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Γκραντ Κάνιον (μια εργασία που απαιτεί πολλές διαφορετικές καρτέλες περιήγησης), μπορείτε πλέον να ζητήσετε από το Bard να συγκεντρώσει τις ημερομηνίες που εξυπηρετούν τους συνταξιδιώτες σας μέσω του Gmail, να αναζητήσει πληροφορίες για πτήσεις και ξενοδοχεία σε πραγματικό χρόνο, να προβάλει οδηγίες διαδρομών προς τα αεροδρόμια από τους Χάρτες της Google ή ακόμα και να σας προτείνει να παρακολουθήσετε βίντεο στο YouTube σχετικά με δραστηριότητες στον προορισμό σας – και όλα τα παραπάνω σε μία συνομιλία.

Εναλλακτικά, φανταστείτε ότι υποβάλετε αίτηση για μια νέα θέση εργασίας και χρησιμοποιείτε το Bard για να σας βοηθήσει με τη διαδικασία αυτή. Θα μπορούσατε να του ζητήσετε για παράδειγμα το εξής: “Βρες το βιογραφικό μου με τίτλο ‘Ιούνιος 2023’ από το Drive μου και φτιάξε μια σύντομη παράγραφο περίληψης του σε μορφή προσωπικού σημειώματος” και να συνεχίσετε να συνεργάζεστε με το Bard για να ετοιμάσετε μια νέα, ελκυστική συνοδευτική επιστολή για το βιογραφικό σας.

Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε τα προσωπικά στοιχεία σας. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τις επεκτάσεις του Workspace, το περιεχόμενό σας που προέρχεται από το Gmail, τα Docs και το Drive δεν θα είναι ορατό σε αξιολογητές, ενώ δεν θα χρησιμοποιείται από το Bard, ούτε για την εμφάνιση διαφημίσεων, ούτε για την εκπαίδευση του μοντέλου.

Και, φυσικά, έχετε πάντα εσείς τον έλεγχο των ρυθμίσεων απορρήτου σας όταν αποφασίζετε πώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις επεκτάσεις, ενώ μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε ανά πάσα στιγμή».

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων