12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ταγίπ Ερντογάν: Καρατόμησε τον υπουργό Δικαιοσύνης νυχτιάτικα – Το «ελληνικό» παρελθόν του αντικαταστάτη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τοποθέτησε τον Μπεκίρ Μποζντάγ στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης της Τουρκίας. Τη… νύφη πλήρωσε ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, βετεράνο μέλος του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Η επιλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Μπεκίρ Μποζντάγ, είναι πρώην αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Από το αξίωμα αυτό, τον Απρίλιο του 2018, είχε εμπλακεί στην υπόθεση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι κρατούνταν από την 1η Μαρτίου σε τουρκικές φυλακές. Σε δήλωσή του ο Μποζντάγ είχε τονίσει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν υπόκεινται σε κάποιου είδους ανταλλαγή.

Αναφερόμενος δε στη χώρα μας, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης είχε εξαπολύσει επίθεση σε Έλληνες πολιτικούς, τους οποίους κατηγόρησε ότι προσπαθούν να χαλάσουν τις σχέσεις της Άγκυρας με την Αθήνα.

Σε αναρτήσεις του, την ίδια περίοδο, είχε κάνει λόγο για ορισμένες «άδικες και προκλητικές δηλώσεις» Ελλήνων υπουργών για την Τουρκία, οι οποίες δεν είναι «προς όφελος της Ελλάδας».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, «παλιοσειρά» του κυβερνώντος κόμματος AKP, ο οποίος έμαθε τα νέα νυχτερινές ώρες, μένει, προς το παρόν, στο ράφι…

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων