33.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εκτός υγειονομικής πραγματικότητας, ο Μητσοτάκης πετάει χαρταετό

Επίθεση στην κυβέρνηση μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε πρόταση 9 σημείων. «Η πανδημία, σε αντίθεση με την κοροϊδία Μητσοτάκη, δεν έρχεται με χρονοκαθυστέρηση στις 3 Ιανουαρίου», υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η σημερινή εμφάνιση του υπουργού Υγείας για την ανακοίνωση νέων μέτρων επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εκτός υγειονομικής πραγματικότητας, επιδεικνύοντας εγκληματικά αντανακλαστικά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για το 5ο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, όλη η Ευρώπη είναι σε συναγερμό και παίρνει μέτρα, τα νοσοκομεία της χώρας καταρρέουν εδώ και 3 μήνες, ασθενείς πεθαίνουν σε ράντζα περιμένοντας μία ΜΕΘ και ο κ. Μητσοτάκης πετάει χαρταετό και ανακοινώνει πως θα λάβει μέτρα από 3 Ιανουαρίου», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προτίθεται στην ανακοίνωση: «Και μέχρι τότε φοράτε μάσκα και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει», προσθέτει και καλεί «για τελευταία φορά» τον πρωθυπουργό «να πάρει άμεσα μέτρα που θα αποτρέψουν νέες εκατόμβες νεκρών και ακόμα ένα καταστροφικό lockdown μετά τις γιορτές».

Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνει την ανάγκη λήψης των εξής μέτρων:

  • «Άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων για να μην έχουμε κάθε μέρα 150 ανθρώπους να περιμένουν μία ΜΕΘ, με αποτέλεσμα εκατοντάδες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί, όπως επιβεβαίωσε και η μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα.
  • Υποχρεωτικά rapid test με αποζημίωση από το Δημόσιο για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
  • Άμεση επαναφορά της τηλεργασίας στο μέγιστο βαθμό όπου μπορεί να εφαρμοστεί.
  • Άμεση πρόσληψη 800 και πλέον ιατρών που έχουν κάνει τα χαρτιά τους και περιμένουν στις λίστες αναμονής για να ενταχθούν στο ΕΣΥ.
  • Άμεση ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για προνοσοκομειακή φροντίδα με χρέωση κάθε κρούσματος σε αντίστοιχο υγειονομικό σημείο αναφοράς (ΤΟΜΥ, Κέντρο Υγείας ή επαγγελματία Υγείας).
  • Μέτρα για αποφυγή συγχρωτισμού σε μαζικούς χώρους και ΜΜΜ.
  • Προετοιμασία με προσλήψεις εξπρές αναπληρωτών εκπαιδευτικών για άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές με σπάσιμο τμημάτων και άμεση αλλαγή του πρωτοκόλλου 50+1% που έχει μετατρέψει τα σχολεία σε εκκολαπτήριο ακραίας διασποράς του ιού στην κοινότητα.
  • Άμεση εκκίνηση πανελλαδικής εκστρατείας για πρώτη και τρίτη δόση εμβολίου, πόρτα-πόρτα όπως στο μοντέλο της Πορτογαλίας, με τη συνδρομή Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων της εκάστοτε περιοχής.
  • Άμεση επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος για τα παιδιά, το οποίο έχει παγώσει με την πλατφόρμα να παραμένει κλειστή».

«Όσο συνεχίζει τις παλινωδίες ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τους πολίτες στην απόλυτη καταστροφή, και βιολογική και κοινωνική και οικονομική», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων