27.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η κωλυσιεργία φέρνει άτυπο lockdown

Για κωλυσιεργία στη λήψη μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης, που έχει ως συνέπεια η χώρα να οδηγηθεί σε ένα άτυπο lockdown, κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός αφού υποτίμησε και εξευτέλισε την Επιτροπή των ειδικών επιστημόνων, τώρα τους ανακαλύπτει και πάλι. «Τους βάζει ασπίδα για να καλύψει την ανεπάρκεια του και την εγκληματική του αδιαφορία στη διαχείριση της πανδημίας. Και βέβαια επιστρατεύει για μια ακόμη φορά το μόνο που ξέρει καλά. Τα ψέματα».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν ακόμα ότι η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τα γεγονότα ενώ οι παρεμβάσεις της εξαντλούνται στις συστάσεις και την ατομική ευθύνη. «Κουβέντα όμως για αξιόπιστη ιχνηλάτηση με μαζικά και δωρεάν τεστ για τον πληθυσμό, για περισσότερα δρομολόγια στα Μέσα Μεταφοράς, για αλλαγή πρωτοκόλλων στα σχολεία, για ενίσχυση του ΕΣΥ που καταρρέει και για επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Ακόμα και το μέτρο της τηλε-εργασίας ανακοινώθηκε θολό, χωρίς διευκρινίσεις και καθυστερημένα» λένε χαρακτηριστικά.

Και προσθέτουν ότι: «η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγνόησε και αγνοεί τόσο τους επιστήμονες, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που καιρό τώρα προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα. Συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη τακτική που οδηγεί σε ανεξέλεγκτη κατάσταση στην Υγεία, στην οικονομία, στο εισόδημα»

Ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός αναφερόμενος στο θέμα εγκάλεσε την κυβέρνηση για ανεύθυνα και επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία αντανακλαστικά μπροστά στη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. Ανέφερε μάλιστα ότι τα μέτρα δραστικής μείωσης του κοινωνικού συγχρωτισμού (χώροι διασκέδασης, αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, εργασία, μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία κλπ) έπρεπε να ληφθούν εδώ και καιρό και όχι «κατόπιν εορτών»!

«Η τραγική υποτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασης και των προβλέψεων των ειδικών, η εμμονή στην αντιεπιστημονική γραμμή της «πανδημίας ανεμβολίαστων» και, κυρίως, η παντελής έλλειψη προετοιμασίας και ενίσχυσης του ΕΣΥ, κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε μη διαχειρίσιμη επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης και σε ολοσχερή  κατάρρευση των δημόσιων δομών υγείας», ανέφερε.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ακόμα ότι ο πρωθυπουργός «έδωσε και πάλι συγχαρητήρια στον εαυτό του για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, παίζοντας με τα ποσοστά και τις ηλικιακές ομάδες, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι στη χώρα μας το ποσοστό στο γενικό πληθυσμό είναι μόλις στο 64,3%. Με ύφος ειδικού επιστήμονα μας είπε ότι για να βελτιωθεί η εικόνα θα πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός στους κάτω των 18 ετών, όταν ξέρει καλά πως λόγω της ανεπάρκειας του ξεχαρβαλωμένου επιτελικού του κράτους η πλατφόρμα για τα παιδιά είναι κλειστή εδώ και μια εβδομάδα».

Και προσθέτουν ότι: «Αρνήθηκε να πάρει μέτρα προστασίας του πληθυσμού όπως του ζητούσαμε μήνες τώρα, άφησε στην τύχη του το ΕΣΥ με αποτέλεσμα να θρηνούμε καθημερινά δεκάδες απώλειες  και τώρα καταφεύγει στη γνωστή συνταγή Μητσοτάκη, λίγο πριν φύγει το επόμενο τριήμερο του: αυτή του λουκέτου».

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων