16.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ για σχολεία: Η κυβέρνηση είναι στον κόσμο της – Οι προτάσεις για να μείνουν ανοιχτά

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τέττοια μέτρα θα μπορούσαν να είναι η παράταση των διακοπών, αν η πορεία της μετάλλαξης Όμικρον τις επόμενες μέρες καταστήσει αναπόφευκτη αυτή την επιλογή.

Πιο συγκεκριμένα ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα θέματα της παιδείας Νίκος Φίλης σε δήλωση του τόνισε ότι «η Ελλάδα το τελευταίο 7ήμερο είναι 9η χώρα παγκοσμίως σε αριθμό θανάτων αναλογικά με τον πληθυσμό της και 3η στην Ευρώπη και τον κόσμο στον αριθμό κρουσμάτων.

Στα “ασφαλή ” σχολεία της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας, τους τρεισήμισι μήνες που ήταν ανοιχτά, σημειώθηκαν 100.000 κρούσματα, περισσότερα από τα 80.000 που είχαν υπάρξει τους προηγούμενους 18 μήνες της πανδημίας. Η κυβέρνηση, στον δικό της εικονικό κόσμο,  πανηγυρίζει γιατί χάρη στην  απαράδεκτη ρύθμιση   του “50%+1, έκλεισε μόνο το 0,2% των τμημάτων».

Αναφερόμενος στο θέμα της ιχνηλάτησης επισημαίνει ότι «πρακτικά έχει εγκαταλειφθεί, αφού το τελευταίο 7ήμερο,  99, 3 στα 100 κρούσματα χαρακτηρίζονται “ορφανά”, άγνωστης προέλευσης. Τις τελευταίες 7 ημέρες οι μολύνσεις στην ηλικία 0-17 ετών έχουν αυξηθεί κατά 165%».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι η ανασφάλεια στις οικογένειες εν όψει του ανοίγματος των σχολείων είναι μεγάλη και προσθέτουν ότι τα σχολεία -παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς- συμμετέχουν στην αλυσίδα εξάπλωσης της νόσου, γι’ αυτό το λόγο ορισμένες χώρες τα έκλεισαν πρόωρα πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Λένε μάλιστα ότι αντίστοιχη είναι η κατάσταση στον φοιτητικό πληθυσμό, με ρεκόρ μολύνσεων στην αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα (+541,8%).

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης επεσήμανε ακόμα ότι η κοινωνία και η εκπαίδευση βρίσκονται  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και γι αυτό ζήτησε για πολλοστή φορά τη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με τη συμμετοχή Λοιμωξιολόγων και φορέων της εκπαίδευσης, για να συζητηθούν τα ακόλουθα μέτρα:

– Επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για το άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων.

– Μέτρα για την επιτάχυνση του καθολικού εμβολιασμού όλων των παιδιών σχολικής ηλικίας.

– Κατάργηση της ρύθμισης “50%+1” νοσούντων μαθητών για τη διακοπή λειτουργίας σχολικού τμήματος. Διακοπή της λειτουργίας  ενός τμήματος στο πρώτο κρούσμα για χρονικό διάστημα που θα καθορίσει η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΔΥ και υποχρεωτική επανέναρξη των μαθημάτων, αφού πρώτα όλοι οι μαθητές υποβληθούν σε δωρεάν μοριακό τεστ ώστε να “σπάσει” η αλυσίδα της μεταδοτικότητας

– Αραίωση των μαθητικών τμημάτων στα σχολικά τμήματα με πάνω από 24 παιδιά (200.000 μαθητές). Πρόσληψη των επιπλέον αναπληρωτών που θα απαιτηθούν.

– Κατάργηση των συγχωνεύσεων που οδηγούν σε τμήματα ακόμη και 28-29  παιδιών. Μέτρα  για τον τακτικό αερισμό των αιθουσών.

– Συνταγογράφηση των μοριακών τεστ (όταν κρίνονται ιατρικώς απαραίτητα) σε όλο τον πληθυσμό και παρουσία μονάδων του ΕΟΔΥ στα σχολικά συγκροτήματα για διενέργεια αξιόπιστων τεστ.

–  Άδεια ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς με υποκείμενα νοσήματα που θα την αιτηθούν.

– Προμήθεια από τους Δήμους και χορήγηση δωρεάν των ειδικών μασκών για την προστασία από την “Ο” σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

– Κατάργηση για εφέτος της ΕΒΕ, της Τράπεζας Θεμάτων και του πρόσθετου εξεταστικού φόρτου. Επικέντρωση στη διδασκαλία και την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών.

– Εξασφάλιση ασφαλούς και κατάλληλης δημόσιας υποδομής για την -απευκταία- πιθανότητα να μεταπέσει ξανά  στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση το εκπαιδευτικό σύστημα. Απαλλαγή από το σύστημα Cisco μετά  το σκάνδαλο με τη  διαρροή προσωπικών δεδομένων  και την  καταδικαστική απόφαση – κόλαφο για το Υπουργείο Παιδείας εκ μέρους της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων