32.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ για μέτρα στους ανεμβολίαστους: Ένα διαρκές μπρος πίσω

Ερμηνεύοντας την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης και την ανακοίνωση μέτρων για τους ανεμβολίαστους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι πίσω από αυτή την κίνηση βρίσκεται η θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας να έχει τους περισσότερους νεκρούς σε όλη την Ευρώπη από την στιγμή που ξεκίνησε το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και σπουδή του ΕΟΔΥ να αλλάξει την συγκεκριμένη στιγμή τον τρόπο καταμέτρησης των νεκρών, φέρνοντας έναν άλλο ο οποίος θα εμφανίζει κατά 20% μειωμένες –ημερησίως- τις ανθρώπινες απώλειες. Επισημαίνουν δε ότι η χώρα μας μέχρι τώρα ακολουθούσε τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς δεν υπάρχει κοινή ευρωπαϊκή γραμμή από το ECDC.

Εν τω μεταξύ στην χθεσινή (18/11) δήλωση του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ότι είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου να αλλάξει στρατηγική ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Χρειάζονται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα και όχι διαγγέλματα αυτοθαυμασμού», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την απομάκρυνση του Θάνου Πλεύρη από το υπουργείο Υγείας ώστε να αναλάβει ένας υπουργός κύρους και αποδοχής για να υλοποιήσει ουσιαστικά μέτρα που θα μπορούν να ανασχέσουν την πανδημία.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη της αποτυχίας που σήμερα βιώνουμε γιατί εδώ και δύο χρόνια αντιμετωπίζει την πανδημία με λόγια του αέρα γιατί δεν ενισχύει το ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα» επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ακόμα ότι χρειάστηκε να θρηνήσουμε 1.137 νεκρούς μέσα στο Νοέμβρη και να υπάρξει η γενική κατακραυγή για να εξαγγείλει αυτό που καταψήφισε, να γίνει υποχρεωτικό το τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων στις εκκλησίες. Για όλα αυτά, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο.

«Δεν ξέρω τι θα ανακοίνωνε αν δεν ήξερε ότι σήμερα θα έκανα δήλωση αμέσως μετά το διάγγελμά του. Μόλις προχτές μας είπε ότι δε θα γίνουμε Αυστρία και σήμερα μας ανακοίνωση lockdown για τους ανεμβολίαστους. Ένα διαρκές μπρος πίσω και μέτρα που για τις περισσότερες φορές δεν έχουν αντίκτυπο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί, αν δεν θέλει τότε ας αφήσει χώρο σε εμάς που και θέλουμε και μπορούμε», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε «τίποτα ουσιαστικό, που να μπορεί να εφαρμοστεί στην δεδομένη πραγματικότητα» απαράδεκτη, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση πρότεινε μεταξύ άλλων μέτρα που είναι άμεσα εφαρμόσιμα όπως

Την επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων, αυστηρότερα μέτρα για τον εμβολιασμό στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό. δωρεάν μαζικά διαγνωστικά τεστ για όλους, προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και εκπαιδευτικών και αύξηση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων