23.4 C
Athens
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Στέλιος Πέτσας: 40 εκατ. ευρώ για τα ζώα συντροφιάς – «Κανένα αδέσποτο, κανένα κακοποιημένο»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας υπέγραψε την έκδοση της πρόσκλησης για το «Πρόγραμμα Άργος». Πρόκειται για το ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο, μέσω του οποίου ενισχύονται οι Δήμοι όλης της χώρας, προκειμένου να υλοποιήσουν το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Η πρόσκληση αφορά στη συνολική χρηματοδότηση των Δήμων με το ποσό των 40 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση καταφυγίων, καθώς και για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, προκειμένου οι δημοτικές αρχές να είναι σε θέση να αποκτήσουν τις απαραίτητες υποδομές και να ανταποκριθούν στις νέες αρμοδιότητες που καλούνται να αναλάβουν.

Η πρόσκληση καθορίζει τις λεπτομέρειες και ορίζει τις βασικές  προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, για το οποίο οι Δήμοι της χώρας καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως την 31η Μαρτίου 2022.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: «Ο τρόπος με τον οποίο φερόμαστε στα ζώα αποτελεί δείκτη προόδου και πολιτισμού της κοινωνίας μας. Από την πρώτη στιγμή, κάνουμε πράξη την προεκλογική μας δέσμευση «Κανένα ζώο αδέσποτο – Κανένα ζώο κακοποιημένο».

Το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς θεσπίζει κανόνες για τα δεσποζόμενα ζώα και δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, με ευρεία συμμετοχή και αυξημένο ρόλο της Αυτοδιοίκησης. Για εμάς δεν νοούνται αρμοδιότητες για τους Δήμους, χωρίς τη μεταφορά και των αντίστοιχων πόρων.

Με την πρόσκληση, ύψους 40 εκατ. ευρώ, δίνουμε τη δυνατότητα στους Δήμους να αποκτήσουν τις υποδομές και τον εξοπλισμό που έχουν ανάγκη. Επιπλέον, για τις λειτουργικές δαπάνες που σχετίζονται με την περισυλλογή, τη σίτιση, τη σήμανση, τη στείρωση και την εν γένει κτηνιατρική φροντίδα, προβλέπουμε μόνιμη αύξηση των Κ.Α.Π. των Δήμων κατά περίπου 15 εκατ. ευρώ ετησίως, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε δίπλα στην Αυτοδιοίκηση και προσφέρουμε τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία, έτσι ώστε το νέο πλαίσιο για την προστασία των ζώων συντροφιάς να γίνει πράξη».

Στέλιος Πέτσας στο Live News για παρελάσεις, πανδημία

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την εξέλιξη της πανδημίας, την πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων, τις παρελάσεις, αλλά και τον εμβολιασμό.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι, στην αρχή οι προβλέψεις ήταν δυσοίωνες για την πραγματοποίηση των παρελάσεων ενόψει 28ης Οκτωβρίου, ωστόσο ήταν ένα θέμα που αφορά και την τοπική κοινωνία.

«Ο βαθμός εμβολιασμού καθώς και η τήρηση των μέτρων είναι ένα πρόβλημα για τη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Στέλιος Πέτσας: Η πιθανότητα νέων μέτρων

Για την πιθανότητα πρόσθετων μέτρων, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα καθώς με τον πρωθυπουργό έχουν γίνει οι ανάλογες συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας, απηύθυνε έκκληση σε όσους είναι δικτακτικοί ως προς τον εμβολιασμό, να πάνε να κάνουν το εμβόλιο, καθώς είναι κάτι το οποίο θα τους παράσχει την απαραίτητη προστασία από τον ιό. «Μιλάω για εκείνους που έχουν δεύτερες σκέψεις και τους παρακαλώ να κάνουν το εμβόλιο, τόνισε.

«Οι εμβολιασμένοι είναι 7 στους 10 αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, ενώ οι εμβολιασμοί κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Καταδίωξη στο Πέραμα – Το σχόλιο του υπουργού

«Μίλησα με τον κ. Θεοδωρικάκο, και κατανοώ πλήρως την ανάγκη για διερεύνηση του περιστατικού στο Πέραμα. Ο πολίτης περιμένει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και για να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της, έχει συγκεκριμένους κανόνες εμπλοκής, οι οποίοι εξετάζονται από την υπηρεσιακή πλευρά», δήλωσε.

Παρακολουθήστε από το Live News τη συνέντευξη του Στέλιου Πέτσα για την πορεία των εμβολιασμών, τις παρελάσεις, αλλά και για τα ζώα συντροφιάς:

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων