Αρχική Κόσμος R. Kelly: Ένοχος για σεξουαλικά εγκλήματα – Δικαιώνονται τα θύματά του

R. Kelly: Ένοχος για σεξουαλικά εγκλήματα – Δικαιώνονται τα θύματά του

0
R. Kelly: Ένοχος για σεξουαλικά εγκλήματα – Δικαιώνονται τα θύματά του

Ένοχος κρίθηκε για πολλαπλές κατηγορίες -όπως σεξουαλικές κακοποιήσεις και sex trafficking- ο αμερικανός τραγουδιστής «R. Kelly», μετά από μια μαραθώνια δίκη η οποία διήρκεσε 5,5 βδομάδες.

Ο τραγουδιστής αντιμετώπιζε κατηγορίες για πάνω από μια δεκαετία, αλλά οι κατηγορίες δεν κατατέθηκαν μέχρι που τα θύματα έδωσαν τηλεοπτικές συνεντεύξεις σχετικά με την κακοποίηση που υπέστησαν από αυτόν.

Ο 54χρονος Αμερικανός καλλιτέχνης, ο οποίος δήλωσε αθώος, κατηγορείτο από έξι άτομα ότι κακοποιούσε κοπέλες και ανήλικα κορίτσια και αγόρια για πάνω από δύο δεκαετίες.

Κόλαφος…

Στη δίκη, οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο R. Kelly, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που του απαγγέλθηκαν κατηγορίες το 2019, και συνεργάτες του είχαν στήσει μια οργάνωση που φρόντιζε στα ταξίδια για συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις να υπάρχουν άτομα για σεξ.

Οι φερόμενες τακτικές του R. Kelly περιελάμβαναν τον περιορισμό των θυμάτων σε δωμάτια ξενοδοχείων ή στούντιο ηχογράφησης ενώ τα ανάγκαζαν να τρώνε και να χρησιμοποιούν την τουαλέτα όποτε ήθελε αυτός. Τα υποχρέωναν, επίσης, να ακολουθούν διάφορους «κανόνες», όπως να τον αποκαλούν «μπαμπά». Οι συνήγοροί του, από την άλλη πλευρά, επιχείρησαν να παρουσιάσουν τα θύματα ως μια ομάδα που ήθελε να εκμεταλλευτεί τη φήμη του και να επωφεληθούν από το κίνημα #MeToo.

Σημειώνεται πως το 2008 ο R. Kelly είχε βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας και είχε αθωωθεί.

www.newsit.gr