19 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Προσγειώνεται» το πέμπτο Rafale στα τέλη Νοεμβρίου

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να πετούν στους ελληνικούς ουρανούς τα υπερσύγχρονα μαχητικά Rafale.

Στα τέλη Νοεμβρίου η Ελλάδα θα παραλάβει το πέμπτο υπερσύγχρονο γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος, ενώ στα τέλη Δεκεμβρίου προγραμματίζεται η παραλαβή του έκτου Rafale.

Βάσει προγραμματισμού, στις αρχές του χρόνου τα πρώτα έξι Rafale θα πετούν στους ελληνικούς αιθέρες.

Η παραλαβή των αεροσκαφών γίνεται επί γαλλικού εδάφους από την αρμόδια επιτροπή εξοπλισμών της Πολεμικής Αεροπορίας. Η πρώτη σειρά των μαχητικών αεροσκαφών 4++ γενιάς τύπου Rafale που εντάσσει στις τάξεις της η Πολεμική Αεροπορία, αποτελείται από έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη, δύο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια, που υπηρετούσαν στην γαλλική πολεμική αεροπορία.

Όπως σημειώνουν επιτελείς της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, από τους 12 Έλληνες χειριστές που ταξίδεψαν στην αεροπορική βάση του Μερινιάκ κοντά στο Μπορντό της Γαλλίας για να εκπαιδευτούν στον νέο τύπο αεροσκάφους, οι τέσσερις θα αναλάβουν ρόλο εκπαιδευτή στους πιλότους της ΠΑ που θα επιχειρούν τα 18 Rafale που ήδη έχει αγοράσει η χώρα μας και στα οποία θα προστεθούν και επιπλέον έξι γαλλικά μαχητικά

Με την παραλαβή των έξι πρώτων γαλλικών αεροσκαφών ολοκληρώνεται ταυτόχρονα και η εκπαίδευση των 8 από τους 12 χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας στην Γαλλία. Οι υπόλοιποι τέσσερις θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στην 332 ΠΜ και στους ελληνικούς αιθέρες.

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων