21.7 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Πρεμιέρα για την Tonale Plug-in Hybrid Q4: Η εμπειρία της αποδοτικότητας με το σπορ πνεύμα της Alfa Romeo

Η μεταμόρφωση της Alfa Romeo συνεχίζεται με την παρουσίαση της Tonale Plug-in Hybrid Q4, μιας ξεχωριστής έκφρασης της «σπορ αποδοτικότητας», η οποία αποτελεί και το πρώτο βήμα για το μέλλον της σπορ οδήγησης σύμφωνα με το όραμα της Ιταλικής μάρκας.

Η πρεμιέρα της Alfa Romeo Plug-in Hybrid Q4 Tonale σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της γκάμας του νέου μοντέλου, το οποίο εισάγει την Ιταλική μάρκα στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης, διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτο το DNA της από το 1910. Η κορυφαία έκδοση της Tonale συνεχίζει τη μεταμόρφωση της μάρκας συνδυάζοντας μέγιστη αποδοτικότητα και παράλληλα σπορ χαρακτήρα. Με περισσότερα από 80χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας σε αστικές συνθήκες και συνολική αυτονομία που ξεπερνά τα 600χλμ., έχει μέσες εκπομπές CO2 μόλις 26γρμ./χλμ.

Είναι μια έκδοση που σχεδιάστηκε ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των πελατών που περισσότερο από ποτέ αναζητούν την τεχνολογία, την άνεση, την ασφάλεια και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, παράλληλα με τον σπορ χαρακτήρα. Χάρη στην κορυφαία ευρυχωρία, την ποιότητα κύλισης, την αθόρυβη λειτουργία και τη συνολική άνεση, η Tonale Plug-in Hybrid Q4 είναι το ιδανικό μοντέλο, τόσο για τις καθημερινές διαδρομές στην πόλη, όσο και τα μεγάλα ταξίδια.

Σε συνδυασμό με την τεχνολογία αιχμής και την αψεγάδιαστη ποιότητα, τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου δείχνουν ξεκάθαρα την άποψη της Alfa Romeo για τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας «σπορ» για τον 21ο αιώνα, όπως αφήνει να εννοηθεί και το νέο «εξηλεκτρισμένο» biscione που κάνει την εμφάνισή του στο πίσω αριστερό τζάμι, λίγο πάνω από τη θυρίδα πρόσβασης του σημείου φόρτισης.

Η Tonale Plug-in Hybrid Q4 θα οδηγήσει τη μάρκα στη διαδικασία “from zero to zero”, όπου από το μηδενικό επίπεδο εξηλεκτρισμού στις αρχές του 2022 θα φτάσει το 2027 να έχει μια 100% αμιγώς ηλεκτρική γκάμα. Αυτή η πορεία σε μόλις 5 χρόνια θα την καταστήσει τη μάρκα με την ταχύτερη πορεία προς την ουδετερότητα άνθρακα.

Η αποδοτικότητα στην υπηρεσία του DNA της μάρκας

Χάρη στο νέο Plug-in Hybrid Q4 σύστημα κίνησης, η Tonale εφοδιάζεται με ένα σύνολο τεχνολογίας αιχμής, που προσφέρει κορυφαία αποδοτικότητα, με σεβασμό την ίδια στιγμή στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της μάρκας. Με συνολική απόδοση 280 ίππων, το υβριδικό σύστημα αποτελείται από έναν Turbo βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων απόδοσης 180 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και κινεί τους εμπρός τροχούς και έναν ηλεκτρικό κινητήρα μέγιστης απόδοσης 90kW και 250Nm ροπής που κινεί τους πίσω τροχούς.

Το σύστημα λειτουργεί σε τάση 306V και η μπαταρία litium-ion χωρητικότητας 15,5kWh  εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 80χλμ. σε αστικές συνθήκες. Η συνολική αυτονομία που ξεπερνά τα 600χλμ. καθιστούν το μοντέλο ως ένα από τα πλέον αποδοτικά Plug-in Hybrid SUV. Οι εκπομπές CO2 των 26γρμ./χλμ. μειώνουν τις εκπομπές της γκάμας της Tonale κατά 40%, ενώ η μέση κατανάλωση της έκδοσης στον κύκλο WLTP είναι μόλις 1,14λτ./100χλμ. Με στόχο τη μέγιστη αποδοτικότητα και ευκολία χρήσης, η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί λιγότερο από 2,5 ώρες, χάρη στον ενσωματωμένο φορτιστή που υποστηρίζει έως και 7,4kW ισχύος.

Εφοδιασμένη με το σύστημα τετρακίνησης Q4, η Plug-in Hybrid Tonale προσφέρει την κορυφαία οδηγική αίσθηση. Η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και οι αντίστοιχα χαμηλές εκπομπές ρύπων, συνδυάζονται με την υψηλή απόδοση των 280 ίππων και τις εξαιρετικές επιδόσεις, με την επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα να διαρκεί μόλις 6,2δλ. και η τελική ταχύτητα να φτάνει τα 135χλμ./ώρα στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση και τα 206χλμ./ώρα στην υβριδική λειτουργία. Την ίδια στιγμή η επιτάχυνση είναι πάντα άμεση χάρη στη ροπή του ηλεκτροκινητήρα.

Σημείο αναφοράς στην οδική συμπεριφορά

Η Tonale Plug-in Hybrid προσφέρει μια ασφαλή, άνετη και απολαυστική εμπειρία οδήγησης, χάρη σε μια σειρά αποκλειστικών τεχνικών επιλογών. Το σύστημα τετρακίνησης Q4 διαχειρίζεται την κατανομή της ροπής που προσφέρει ο θερμικός κινητήρας των 180 ίππων στους εμπρός τροχούς και εκείνης του ηλεκτρικού κινητήρα των 90kW που κινεί τους πίσω.

Η απουσία κεντρικού άξονα μετάδοσης κάνει πιο αποδοτική τη διαχείριση της κίνησης των τροχών και μειώνει το βάρος του οχήματος. Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις τις Tonale, η Plug-in Hybrid Q4 έχει το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία, το καινοτόμο σύστημα πέδησης brake-by-wire IBS, αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency-Selective-Damping), αλλά και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση στην έκδοση Veloce.

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων