19 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ουκρανία – Νίκος Δένδιας για την απομάκρυνση ομογενών «Νόστος 5»: «Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία»

«Η επιχείρηση Νόστος 5, για την εκκένωση 34 ατόμων από την Οδησσό, περιλαμβανομένων ναυτικών ελληνόκτητου πλοίου, ολοκληρώθηκε επιτυχώς» έγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο Twitter.

«Τα 34 άτομα, συνοδευόμενα από τον Γενικό Πρόξενο στην Οδησσό Δ. Δόχτση και στελέχη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας, όπου τους ανέμενε κλιμάκιο από την Ελληνική Πρεσβεία στο Βουκουρέστι» συμπλήρωσε ο κύριος Δένδιας

Νωρίτερα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, είχε επικοινωνήσει με τον Ουκρανό ομόλογό του και είχε ζητήσει εγγυήσεις για την ασφάλεια του Έλληνα Γενικού Προξένου και την ασφαλή απομάκρυνση των ομογενών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Γενικός Πρόξενος, καθώς και τα στελέχη του Γενικού Προξενείου, λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης ασφαλείας στην Ουκρανία, θα συνεχίσουν να εργάζονται από το Γαλάτσι της Ρουμανίας.

«Ακόμη έξι ναυτικοί μας που ήταν στην Ουκρανία, έφτασαν πριν λίγο στη Μολδαβία, με την επιχείρηση Νόστος 5 που οργάνωσε με επιτυχία το Υπουργείο Εξωτερικών» ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. Πρόσθεσε ότι συνολικά 10 Έλληνες ναυτικοί επαναπατρίστηκαν με ασφάλεια.

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων