22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ουκρανία: Νέες επιθέσεις της Ρωσίας σε Κίεβο και Ζαπορίζια – Πλοία με εκτοξευτήρες πυραύλων στη Μαύρη Θάλασσα

Σειρήνες ήχησαν ξανά στο Κίεβο το πρωί της Τρίτης (11.10.2022), στη Ζαπορίζια οι δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν νέα επίθεση και στη Μαύρη Θάλασσα υπάρχουν αναφορές για συγκέντρωση πλοίων με εκτοξευτήρες πυραύλων. Άλλη μια μέρα αντιποίνων στην Ουκρανία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «υποσχέθηκε» ότι τα αντίποινα της Ρωσίας για την επίθεση στη γέφυρα Κερτς, στην Κριμαία, θα είναι ανάλογα της επίθεσης. Και φαίνεται ότι οι αιματηρές επιθέσεις της Δευτέρας σε Κίεβο και άλλες 12 πόλεις της Ουκρανίας, ήταν μόνο η αρχή.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, οι σειρήνες ήχησαν ξανά στο Κίεβο, με την πρωτεύουσα της Ουκρανίας να δέχεται επίθεση για δεύτερη μέρα.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έθεσαν το σύνολο της Ουκρανίας σε συναγερμό για νέες πυραυλικές επιθέσεις. «Προσοχή. Στη διάρκεια της ημέρας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πυραυλικών επιθέσεων στο έδαφος της Ουκρανίας. Παρακαλώ παραμείνετε στα καταφύγια για την ασφάλειά σας, μην αγνοείτε τις σειρήνες προειδοποίησης», ανέφεραν στο Telegram.

Χθες, οι μαζικές πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας στην ουκρανική πρωτεύουσα άφησαν πίσω τους 19 νεκρούς και 105 τραυματίες. Στόχος δεν ήταν στρατιωτικές υποδομές, όπως ισχυρίστηκε ο Πούτιν, αλλά άμαχοι στο κέντρο του Κιέβου…

Το βράδυ, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στη Ζαπορίζια, μια πόλη που είναι στόχος βομβαρδισμών εδώ και εβδομάδες. Δώδεκα πύραυλοι S-300 έπληξαν «πολιτικές» υποδομές, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ ανέφερε ότι 11 σημαντικές υποδομές υπέστησαν ζημιές σε οκτώ επαρχίες. Από χθες, η Ουκρανία ανέστειλε τις εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος προς την Ευρώπη λόγω των πληγμάτων αυτών.

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων