23.2 C
Athens
Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Στέλιος Πέτσας: Ένταση στην Βουλή με Κυριάκο Βελόπουλο και Γιάννη Ραγκούση

Να μην «ψαρεύει σε θολά νερά» ζήτησε από τον Κυριάκο Βελόπουλο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Κλείνετε το μάτι στους κυνηγούς, αλλά ο εισηγητής σας είναι υπέρ της καθολικής στείρωσης και λέει όχι στα σκυλιά σε πυλωτές και ταράτσες. Ρωτήσατε τους κυνηγούς αν συμφωνούν με αυτές τις θέσεις;», ρώτησε ο κ. Πέτσας.

Επιθετικός ο Πέτσας

Στις κατηγορίες του κ. Βελόπουλου για τα “ψέματα” της ΝΔ, ο κ. Πέτσας είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε και μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, μείωσε τον φόρο σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει “σκοτωμένη οικονομία” με 16,2% ανάπτυξη στο 2ο τρίμηνο.

«Είπατε για τεστ αντισωμάτων αντί για τεστ των άλλων μορφών για τη διάγνωση του κορονοϊού. Μα το τεστ αντισωμάτων μάς λέει για το παρελθόν, τι έγινε χθες. Αύριο μπορείτε να μας πείτε τι θα γίνει; Δεν μπορεί να κλείνουμε το μάτι ούτε στους αντιεμβολιαστές αλλά ούτε και στην υπόλοιπη κοινωνία που θέλει να είναι προστατευμένη και να μπορεί να κινείται ελεύθερα και να ανακτήσει γρήγορα την κανονικότητα που έχασε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού» προσέθεσε ο κ. Πέτσας.

Σχολιάζοντας αναφορά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο κ. Πέτσας είπε ότι «είμαστε περήφανοι που είμαστε συνεχιστές της» ότι «δεν έχουμε ξεχάσει τίποτα και το αποδείξαμε είτε αυτό ήταν στον Έβρο είτε έχει να κάνει με την καθημερινότητα της εκπροσώπησης των εθνικών συμφερόντων παντού [..] και κάνουμε πράξη τη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που αγκαλιάζει την ελληνική κοινωνία από τις παρυφές της Αριστεράς μέχρι τη Δεξιά. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Είχε… επιτεθεί ο Βελόπουλος

Από την πλευρά του, ο κ. Βελόπουλος είπε ότι η ΝΔ μίλαγε για κατάργηση και όχι μείωση του ΕΝΦΙΑ ενώ για τις δομές που έλεγε ότι δεν θα δημιουργήσει νέες, τελικά γίνονται στο Φυλάκιο, τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, τη Λήμνο, ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ. Την ανάπτυξη, ο κ. Βελόπουλος τη συνέδεσε με τη μειωμένη κατανάλωση λόγω κλειστής αγοράς, ενώ αναφέρθηκε και «στο δάκρυ του για τη Μακεδονία (που) δεν βρίσκει ανταπόκριση στον Έλληνα πρωθυπουργό».

Ανταπαντώντας, ο κ. Πέτσας είπε ότι ο κ. Βελόπουλος έχει παρερμηνεύσει τις δεσμεύσεις της ΝΔ για το μεταναστευτικό: «Φύλαξη των συνόρων μας. Το κάναμε. Επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου. Το κάναμε. Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. Τα κάνουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι τα νούμερα που δείχνουν πολύ δραματική μείωση των ροών, αλλά και των διαμενόντων στην ελληνική επικράτεια. Γιατί δεν το αναγνωρίζετε αυτό; Απλώς και μόνο για να κάνετε κάποιες επικοινωνιακού χαρακτήρα τοποθετήσεις».

Για τις πρόσφατες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο κ. Πέτσας είπε: «Να αφήσουμε να δούμε την επόμενη πορεία, πώς θα πάνε όλα αυτά τα μέτρα ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ανακουφίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά και από το κύμα των ανατιμήσεων, αλλά και σε σχέση με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Όσον αφορά το “ από πού προήλθε η ανάπτυξη”, προήλθε από την εμπιστοσύνη, την έχει αποκαταστήσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αντιπαράθεση Πέτσα – Ραγκούση για το δημόσιο χρέος

Παρεμβαίνοντας αργότερα, μετά την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννη Ραγκούση για το δημόσιο χρέος, ο κ. Πέτσας είπε ότι όταν έχουμε μια παγκόσμια πανδημία και αποφασίζουμε να θυσιάσουμε μεγάλο μέρος της συλλογικής μας ευημερίας, μένοντας στο σπίτι και μη δουλεύοντας, το εισόδημα (ΑΕΠ) πέφτει. «Και για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αναπληρώσαμε το χαμένο εισόδημα από το εξωτερικό. Τα δανεικά που λέτε, εισέρρευσαν στη χώρα, με τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια, επειδή η κυβέρνηση απεκατέστησε την εμπιστοσύνη προς τη χώρα μας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και κατέληξε: «Περιμένω από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, να εξαγγείλει ένα πρόγραμμα λιτότητας, απολύσεων και περιορισμού του δημοσίου χρέους. Να πείτε, ποιες δαπάνες θα περικόψετε και ποια έσοδα θα αυξήσετε, σε αντιδιαστολή με το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός».

Ο κ. Ραγκούσης είχε επικρίνει την κυβέρνηση για τη διόγκωση του δημοσίου χρέους στο 276% επί του ΑΕΠ, φέροντας τη χώρα στη δεύτερη σχετική θέση παγκοσμίως. Είπε ότι «το 2011, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της χρεοκοπίας, με το χρέος στο 171%, μπήκαμε πολλοί τότε στη μάχη απέναντι σε αυτή τη θηλιά για τη χώρα. Ένα από τα μέτρα που είχαμε πάρει τότε, ήταν το φρένο στο χρέος των δήμων, οι οποίοι είχαν αρνητική συμβολή στη διόγκωση του δημοσίου χρέους […]» προσθέτοντας ότι σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καταργεί αυτά τα μέτρα, «και φέρνετε διάταξη που ανοίγει δρόμο για την υπερχρέωση των δήμων». «Είναι μια εγκληματική απόφαση κατά του συνόλου της χώρας. Δεν έχετε δικαίωμα να ξαναχρεοκοπήσετε τη χώρα» τόνισε.

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων