19.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

MyMazda App: Ο έλεγχος του αυτοκινήτου στο χέρι σου

Αρκετοί θυμόμαστε τις στιγμές που αναγκαζόμασταν να πάμε πίσω στο αυτοκίνητο επειδή δεν ήμασταν σίγουροι αν το είχαμε κλειδώσει.

Ή τις στιγμές στα οικογενειακά ταξίδια, που συνειδητοποιούσαμε ότι δεν είμαστε βέβαιοι για το πού έχουμε παρκάρει το αυτοκίνητο, μέσα σε μία άλλη μεγάλη πόλη. Αλλά και το χρόνο που χρειαζόταν να ψάξεις στο – vintage για τα σημερινά δεδομένα – έντυπο βιβλίο service για να βεβαιωθείς πότε έπρεπε να γίνει το επόμενο ραντεβού με το συνεργείο. Όλα αυτά τα ζητήματα ανήκουν στο παρελθόν, αφού πλέον βρισκόμαστε στην εποχή του MyMazda app.

Η εφαρμογή MyMazda, η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Apple AppStore και στο Google Play store, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2020. Αρχικά προσέφερε Συνδεδεμένες Υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη για το πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο Mazda MX-30.

Πλέον όμως, τα νέα αυτοκίνητα Mazda προσφέρουν διαφορετική λειτουργικότητα μέσω της εφαρμογής. Για τα Mazda2, Mazda2 hybrid, Mazda MX-5, Mazda CX-3 και Mazda6 ο χρήστης μπορεί να δει μέσω του MyMazdaapp το ιστορικό επισκευών, το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου, να κάνει αναζήτηση αντιπροσωπειών Mazda, να πληροφορηθεί για το ετήσιο πρόγραμμα του service, καθώς και για την οδική βοήθεια.

Τα Mazda3, Mazda CX-30, Mazda CX-5, και το πετρελαιοκίνητο στο άμεσο μέλλον Mazda CX-60, προσφέρουν ακόμη περισσότερα. Στην εφαρμογή μπορείτε να δείτε αν το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο, τη θέση στάθμευσής του, την εμβέλεια και την πίεση ελαστικών. Επιπλέον, σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί το σύστημα συναγερμού του Mazda σας, η εφαρμογή στέλνει ειδοποίηση.

Τα πλήρως ηλεκτρικά και PHEV οχήματα – το Mazda MX-30 και το Mazda CX-60 PHEV – προσφέρουν επίσης ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών διαχείρισης μπαταρίας. Αυτές οι λειτουργίες περιλαμβάνουν ειδοποιήσεις, εάν ο οδηγός ξεχάσει να συνδέσει το καλώδιο φόρτισης, τη δυνατότητα ελέγχου της φόρτισης, χρησιμοποιώντας χρονοδιακόπτη, την παρακολούθηση της προόδου φόρτισης και την ένδειξη εμβέλειας.

Η εφαρμογή MyMazda παρέχει επίσης στους οδηγούς πληροφορίες, σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την τοποθεσία των σημείων φόρτισης, τους επιτρέπει να βλέπουν βασικές πληροφορίες όπως τύπους βυσμάτων και ώρες λειτουργίας, καθώς και στέλνει τον προορισμό απευθείας στο σύστημα πλοήγησης μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Στις χρήσιμες λειτουργίες περιλαμβάνονται επίσης η δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου των ρυθμίσεων του κλιματισμού, με τον χρήστη να μπορεί να ορίσει τη θερμοκρασία της καμπίνας, να ενεργοποιήσει/απενεργοποιήσει τον αέρα για το ξεθάμπωμα του εμπρόσθιου παρμπρίζ και να ενεργοποιήσει την αντίσταση ξεθαμπώματος  του πίσω παρμπρίζ πριν καν εισέλθουν στο όχημα.

Η δυνατότητα προθέρμανσης ή πρόψυξης της καμπίνας του αυτοκινήτου ενώ είναι συνδεδεμένο στην πρίζα μειώνει τη χρήση της μπαταρίας κατά την οδήγηση. Ως πρόσθετες εντολές τηλεχειρισμού περιλαμβάνονται το κλείδωμα θυρών και ανιχνευτής οχήματος για μεγαλύτερη ηρεμία του οδηγού, όταν αυτός είναι μακριά από το αυτοκίνητο.

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων