Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης: Η αποκλιμάκωση στην Ουκρανία θα ήταν προς όφελος όλων

Μητσοτάκης: Η αποκλιμάκωση στην Ουκρανία θα ήταν προς όφελος όλων

0
Μητσοτάκης: Η αποκλιμάκωση στην Ουκρανία θα ήταν προς όφελος όλων

Για τη συνάντησή του στο Σότσι με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του δείπνου με το οποίο ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής, το βράδυ της Πέμπτης (16.12.2021).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι η αποκλιμάκωση στην Ουκρανία θα ήταν προς όφελος όλων, θυμίζοντας ότι θα επιβάλλονταν συντονισμένες κυρώσεις σε περίπτωση επιθετικών ενεργειών.

Πρόσθεσε ότι η υλοποίηση της ειρηνευτικής συμφωνίας του Μινσκ και η επανενεργοποίηση των διαπραγματεύσεων του σχήματος της Νορμανδίας προσφέρουν τη βάση για την εκτόνωση της κρίσης.

Στη συζήτηση για το μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός έκανε αναλυτική αναφορά στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Αναφέρθηκε στην προστασία των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, στις νέες δομές, στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και στο πρόγραμμα «Ήλιος» για την πολιτική ενσωμάτωσης όσων δικαιούνται διεθνή προστασία και για τους ασυνόδευτους ανήλικους.

Υπογράμμισε παράλληλα τις ευθύνες της Τουρκίας στα σύνορα και την μη συμμόρφωσή της προς τις υποχρεώσεις της δυνάμει της λεγόμενης κοινής δήλωσης με την ΕΕ (2016), σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Κριστίν Λαγκάρντ για την απόφαση της ΕΚΤ και την ειδική πρόνοια που επέδειξε για τα ελληνικά ομόλογα.

www.newsit.gr