24.5 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Μήνυση στον ΕΦΚΑ υποβάλλει ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank για παράνομη παρακράτηση χρημάτων

Εντολή να υποβληθεί μήνυση για παράνομες πράξεις και παραλείψεις κατά υπαλλήλων και στελεχών του ΕΦΚΑ, δόθηκε στην Νομική Υπηρεσία του Συλλόγου.

Το περιεχόμενο της μήνυσης αφορά το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ αρνείται την επιστροφή των χρημάτων που αναλογούν στους ασφαλισμένους του ΤΑΥΤΕΚΩ για την παράνομη παρακράτηση για την περίοδο από 1.1.2017 έως 31.1.2020 σε ποσοστό 0,85% μηνιαίως αντί 0,40%.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι τόσο ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Alpha Bank, όσο και οι άλλοι Σύλλογοι Εργαζομένων από τον Ιούλιο 2021 ζητούν με κάθε τρόπο (εξώδικες προσκλήσεις, προσφυγές στο Συνήγορο του Πολίτη, προσφυγές στην Εθνική Αρχή διαφάνειας) την επιστροφή των χρημάτων.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «ένας, ένας όσο ψηλά κι αν βρίσκονται στην πυραμίδα της ιεραρχίας του Οργανισμού θα λογοδοτήσουν στην ποινική δικαιοσύνη και θα απολογηθούν για την παράνομη παρακράτηση των χρημάτων των ασφαλισμένων και τον εμπαιγμό στις οχλήσεις και εκκλήσεις μας. Θα συνεργαστούμε και με τους Συλλόγους Εργαζομένων των Τραπεζών και την ΟΤΟΕ για την κατάθεση κοινών δικογράφων».

Υπενθυμίζεται, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση , ότι «σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος κοροϊδίας και εμπαιγμού των ασφαλισμένων από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Τόσο εμείς όσο και οι άλλοι Σύλλογοι Εργαζομένων από τον Ιούλιο 2021 ζητάμε με κάθε τρόπο (εξώδικες προσκλήσεις, προσφυγές στο Συνήγορο του Πολίτη, προσφυγές στην Εθνική Αρχή διαφάνειας) την επιστροφή των χρημάτων που αναλογούν στους ασφαλισμένους του ΤΑΥΤΕΚΩ για την παράνομη παρακράτηση από 1.1.2017 έως 31.1.2020 σε ποσοστό 0,85% μηνιαίως αντί 0,40%.

Παρά την έκδοση σχετικής εγκυκλίου που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2020 (εγκ. Νο.11) ο ΕΦΚΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ να επιστρέψει αναδρομικά τα χρήματα στους ασφαλισμένους».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει «μετά από τρεις μήνες σιωπής πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συλλόγου μας 8/11/2021 με τον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη συνάντηση αυτή αναγνωρίσθηκε πλήρως το δίκαιο του αιτήματος μας και ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ δεσμεύθηκε εντός 15 ημερών να μας γνωρίσει τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων.

Στις 29/11/2021 η Διοίκηση του ΕΦΚΑ μας ανακοίνωσε ότι για την άμεση επιστροφή θα απευθυνθούν στις Τράπεζες προκειμένου να αντληθούν στοιχεία για τους δικαιούχους.

Στις 31/1/2022 σε νέα επικοινωνία μας με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ ενημερωθήκαμε ότι ο Οργανισμός έλαβε όλα τα στοιχεία από τις Τράπεζες και βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την οριστική επίλυση της διαφοράς.

Μέχρι και σήμερα 5 μήνες μετά την τελευταία επικοινωνία τόσο ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες εξαφανίστηκαν! αρνούμενοι να μιλήσουν έστω και τηλεφωνικά με τους Συλλόγους Εργαζομένων, με προφάσεις ότι βρίσκονται συνέχεια σε τηλεδιασκέψεις και συμβούλια!

Δηλαδή η μέχρι σήμερα προπαγάνδα της Διοίκησης του ΕΦΚΑ ότι οι υπάλληλοι δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα στους ασφαλισμένους, τελικά είναι εφαρμοσμένη πολιτική των στελεχών του ΕΦΚΑ.

Ήδη ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Eurobank-Ergasias, απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στις 3/5/2022 και τους καλεί εντός 15 ημερών να προβούν σε όλες τις επιβαλλόμενες ενέργειες για την επιστροφή αναδρομικών σε όλους τους δικαιούχους Τραπεζοϋπαλλήλους που παράνομα παρακρατήθηκαν για χρονικό διάστημα από 1.1.2017 έως 31.1.2020.

Ακόμη όμως πιο συγκλονιστική είναι η αδιαφορία τους και η απαξίωση του ’’Συνήγορου του Πολίτη’’.

Στις 11.12.2021 ο Συνήγορος του Πολίτη απέστειλε έγγραφο με Αρ. Πρωτ. 306564/67648/11.12.21 ζητώντας την άμεση εξήγηση από την Γενική Διεύθυνση Εισφορών Μισθωτών για την παράνομη παρακράτηση υπερδιπλάσιων εισφορών στους Τραπεζοϋπαλλήλους.

Από τότε λοιπόν εξαφανίσθηκαν αγνοώντας το σχετικό έγγραφο της ανεξάρτητης Αρχής.

Στις 15/4/22 ο Συνήγορος του Πολίτη επανήλθε με νέο έγγραφο (Αρ.Πρωτ.20812/22) προς τον e-ΕΦΚΑ με κύριο σημείο το παρακάτω:

“Ο Συνήγορος του Πολίτη σας έχει αποστείλει με αρ. πρωτ. 306564/67648/11.12.21 έγγραφο σχετικά με το αίτημα του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank για την επιστροφή των επιπλέον ποσών για το χρονικό διάστημα από 1.1.2017 έως 31.1.2020”.

Όμως και παρά την προσέλευση έκτοτε χρονικού διαστήματος μεγαλύτερου των τεσσάρων μηνών, το έγγραφο αυτό παραμένει αναπάντητο, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της Αρχής για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης αναφοράς, σύμφωνα με τις εκ του Συντάγματος και τους νόμους αρμοδιότητες της.

Επανερχόμαστε λοιπόν και ζητάμε να ανταποκριθείτε το συντομότερο δυνατόν στο αναπάντητο έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη!!».

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων