16.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μέγκαν Μαρκλ: «Απλά δεν ήθελα να ζω» – Η αποκάλυψη για τις τάσεις αυτοκτονίας που ένιωθε

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο Πρίγκιπας Χάρι βραβεύτηκαν για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το έργο τους κατά του ρατσισμού, σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, όμως το ενδιαφέρον κέντρισε η αποκάλυψη της Δούκισσας του Σάσεξ ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας.

Η Μέγκαν Μαρκλ, με τον Πρίγκιπα Χάρι στο πλευρό της, αποκάλυψε ότι πέρασε σοβαρό πρόβλημα με την ψυχική της υγείας και ότι δεν έβλεπε διέξοδο από τη δίνη που βρισκόταν, με αποτέλεσμα να έχει τάσεις αυτοκτονίας και να δηλώνει ότι «απλά δεν ήθελα να ζω».

Παράλληλα, εξήγησε πόσο δύσκολο της ήταν να λάβει την απόφαση να μιλήσει για όλα αυτά δημόσια, όπως έκανε σε εκείνη τη συνέντευξη με την Όπρα Γουίνφρεϊ. «Όλοι πρέπει, όταν μπορούμε, αν νιώθουμε αρκετά γενναίοι, να μιλήσουμε ειλικρινά για την εμπειρία μας. Δίνει στους άλλους χώρο και κουράγιο να κάνουν το ίδιο, αλλά περισσότερο από αυτό να νιώθουν πραγματικά ότι δεν είσαι μόνο, γιατί πιστεύω ότι συχνά αυτό μπορεί να είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο όταν νιώθεις έτσι, δεν βλέπεις διέξοδο», δήλωσε.

Η Μέγκαν Μαρκλ δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι ένιωθε ντροπή όταν παραδέχθηκε όλα αυτά τα συναισθήματα στον σύντροφό της, τον πρίγκιπα Χάρι. Όμως, υπογράμμισε ότι ένιωσε λύτρωση από τη στιγμή που «άνοιξε» την ψυχή της και αυτό την έσωσε από την αυτοκτονία.

«Ήξερα ότι αν δεν το έλεγα, τότε θα το έκανα. Απλά δεν ήθελα να ζω πια. Γι’ αυτό πήρα την απόφαση να πω απλώς, αν η εμπειρία μου μπορεί να βοηθήσει κάποιον άλλο, να μην αισθάνεται με τον ίδιο τρόπο ή να ξέρει ότι υπάρχει ελπίδα, τότε αξίζει κάθε δευτερόλεπτο» τόνισε η Μέγκαν Μαρκλ.

Από τη μεριά του, ο Πρίγκιπας Χάρι δήλωσε ότι ο κόσμος θα πρέπει να μοιραστεί τις δικές του ιστορίες επειδή «ζούμε σε αυτόν τον κόσμο τώρα όπου η ανταλλαγή εμπειριών και η ανταλλαγή ιστοριών έχει τεράστιο αντίκτυπο».

Το ζευγάρι, εν αναμονή της πρεμιέρας στο Netflix της σειράς-ντοκιμαντέρ για τη ζωή τους αύριο Πέμπτη (8.12.2022), δεν έχασε το χαμόγελό του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με τη Μέγκαν Μαρκλ να δείχνει απαστράπτουσα στο λευκό της φόρεμα.

www.newsit.gr
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων