28.3 C
Athens
Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το παρασκήνιο της απόφασης για το νέο διάγγελμα για τον κορονοϊό

Στην κομβική αυτή στιγμή για την πανδημία του κορονοϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρώτο πλάνο θέλει να εξηγήσει ο ίδιος στους πολίτες την ανάγκη για την 1η αλλά και την 3η δόση του εμβολίου, και τη στρατηγική της κυβέρνησης να μη λάβει νέα μέτρα αλλά να δώσει έμφαση στην αύξηση των εμβολιασμών.

Γιατί τώρα η δημόσια παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού;

Κυβερνητικές πηγές μιλούν για μια “πολύ κρίσιμη στιγμή” κατά την οποία απαιτείται η συστράτευση όλων στη “μάχη” κατά της covid_19. Η “έκρηξη” της πανδημίας που οδηγεί σε αύξηση των θανάτων πείθει όλο και περισσότερους πολίτες για την ανάγκη του εμβολίου, μια “δυναμική που πρέπει να συνεχιστεί”, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Ενοχλημένος από κυβερνητικά στελέχη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός είναι ενοχλημένος από το γεγονός ότι δημόσια βγαίνουν κυβερνητικά στελέχη, εκτός των επιστημόνων, με πολλές και διαφορετικές θέσεις αναφορικά με τα μέτρα και τη στρατηγική της κυβέρνησης, κάτι που «θολώνει» το μήνυμα προς τους πολίτες. Εκτιμάται ότι δημιουργεί σύγχυση γύρω από τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αναχαίτιση της πανδημίας, κι ότι αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Έτσι, η δυσαρέσκεια που καταγράφεται από μερίδα του πληθυσμού για τη διαχείριση της πανδημίας, σε συνδυασμό με τον υψηλό αριθμό θανάτων  – 87 ανακοινώθηκαν χτες – αλλά και το «αντάρτικο» αρνητών, οδηγεί τον Πρωθυπουργό να απευθυνθεί εκ νέου σήμερα στους πολίτες.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα θα βάλει φρένο στη συζήτηση για νέα μέτρα και απευθυνόμενος στους ανεμβολίαστους θα τονίσει ότι μπορεί να μην υπάρξουν άλλοι περιορισμοί, αλλά αυτοί που ισχύουν σήμερα θα συνεχιστούν και στον γιορτινό Δεκέμβρη.

Κάτι που σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, τα Χριστούγεννα θα χρειαστεί να γιορτάσουν σπίτι, αποκλεισμένοι από τη διασκέδαση.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει σαφές ότι η Ελλάδα βλέπει θετικά το “Γαλλικό μοντέλο” που συνδέει την ισχύ του Green Pass με την 3η δόση για τους πολίτες άνω των 65 ετών.

Προϋπόθεση να εφαρμοστεί και στη χώρα μας είναι να ληφθεί κεντρικά απόφαση για αυτό το μέτρο από την Ευρώπη, κάτι το οποίο εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί.

Παράλληλα θα απευθύνει εκ νέου έκκληση στους πολίτες για εμβολιασμό με την 1η αλλά και την 3η δόση, η οποία αποδεικνύεται απολύτως αναγκαία για το «τείχος» ανοσίας απέναντι στην covid_19.

Ειδική αναφορά αναμένεται να κάνει στην εκρηκτική πορεία της πανδημίας, ζητώντας από όλους να μην εφησυχάζουν και να τηρούν πιστά τα μέτρα, ενώ θα «ξεδιπλώσει» τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόσο σε επίπεδο κλινών covid και ΜΕΘ, όσο και στη στελέχωση με ιατρικό προσωπικό.

Προβληματισμός για την αύξηση των θανάτων

Το τηλεοπτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία αυξάνονται οι θάνατοι – η χώρα έσπασε το φράγμα των 17.000 θανάτων από την αρχή της πανδημίας – ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 561.

Η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην αργούν να πηγαίνουν στο νοσοκομείο, καθώς παρατηρείται όλο και πιο συχνά το φαινόμενο να προσέρχονται σε προχωρημένο στάδιο νόσησης, κάτι που καθιστά δύσκολο να αναστραφεί η κατάσταση της υγείας τους.

«Να μην αργούν όσοι αισθάνονται ασθενείς ή όσοι έχουν θετικό τεστ, να πάνε στο νοσοκομείο. Δεν μπορεί να φτάνουμε στην 8η ημέρα στο νοσοκομείο με πυρετό και υποξυγοναιμία. Πρέπει την 3η – 4η ημέρα να έχουμε δει γιατρό και να έχουμε κάνει εξετάσεις» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην εκπομπή Live News στο Mega, υποστηρίζοντας  ότι αυτή είναι η βασική αιτία για την αύξηση των θανάτων.

Επιπλέον, όπως σημείωσε, οι περισσότεροι που χάνουν τη ζωή τους είναι μη εμβολιασμένοι συμπολίτες μας ή άνθρωποι μεγάλης ηλικίας ή με πολλαπλά προβλήματα υγείας.

«Σε αυτούς οι λοιμώξεις είναι η πρώτη αιτία θανάτου» εξήγησε η κ. Γκάγκα.

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων