15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Αντιεμβολιαστές απαιτούν από γιατρούς να αποσωληνώνουν συγγενείς τους

Αντιεμβολιαστές ζητούν την αποσωλήνωση συγγενών τους, οι οποίοι νοσούν με κορονοϊό και καταγγέλλουν τους γιατρούς που τους διασωλήνωσαν ενώ κάποιοι από αυτούς προχωρούν και σε μηνύσεις, όπως δήλωσε η διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», Γλυκερία Βλαχογιάννη.

«Μας έχουν απαιτήσει να αποσωληνώσουμε τον ασθενή και μας λένε ότι κακώς τον διασωληνώσαμε», σημείωσε, μιλώντας σήμερα Τρίτη (2.11.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ενώ τόνισε ότι έτσι δυσχεραίνεται το έργο των γιατρών που θέλουν να βοηθήσουν τους ασθενείς κορονοϊού με τις καταγγελίες των συγγενών.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, είπε πως αν η γνώμη ενός ασθενούς με πλήρη διαύγεια είναι να μην διασωληνωθεί, τότε ο γιατρός οφείλει να τη σεβαστεί, ωστόσο επισήμανε πως οι συγγενείς δεν έχουν δικαίωμα να ζητήσουν την αποσωλήνωση ή τη μη διασωλήνωση του ασθενούς.

Πίεση στο ΕΣΥ – Ανησυχία για τους διασωληνωμένους και τις παραιτήσεις γιατρών

Τόσο ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος όσο και η Γλυκερία Βλαχογιάννη, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους αριθμούς της πανδημίας, μετά και το χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση των εμβολιασμών και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

«Το χθεσινό ρεκόρ αφορά στους 430 διασωληνωμένους, όχι τα κρούσματα, γιατί το 95% προέρχεται από το 1/3 του πληθυσμού που είναι ανεμβολίαστο και στο 5% προέρχεται από τα 2/3 που είναι εμβολιασμένα. Αν ήμασταν όλοι εμβολιασμένοι θα είχαμε κρούσματα, θα είχαμε ενδεχομένως και μεγάλους αριθμούς, δε θα είχαμε όμως τους διασωληνωμένους και τους θανάτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Φέτος έχουμε λιγότερους γιατρούς, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ ένας μεγάλος αριθμός παραιτήθηκε και δεν αναπληρώθηκε, γιατί οι θέσεις που προκηρύσσονται δεν προσελκύουν νέους συναδέλφους», ανέφερε.

Από τη μεριά της, η κ. Βλαχογιάννη επισήμανε την πάρα πολύ δύσκολη καμπή, στην οποία βρισκόμαστε και πάλι, τονίζοντας, επίσης, ότι γίνεται το αδιαχώρητο στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας.

«Βγαίνει ο ένας, μπαίνει ο άλλος. Έχουμε ασθενείς, λίγο πριν τη διασωλήνωση, σε απλές κλίνες Covid. Εμείς στο νοσοκομείο μας έχουμε στις ΜΕΘ κυρίως 40αρηδες και 50αρηδες, αλλά σε άλλες κλινικές υπάρχουν και άτομα 20-20 ετών», τόνισε.

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων