Αρχική Ελλάδα Καιρός – Καλλιάνος: Πού θα «χτυπήσει» ο «Διομήδης» – Πού θα χιονίσει

Καιρός – Καλλιάνος: Πού θα «χτυπήσει» ο «Διομήδης» – Πού θα χιονίσει

0
Καιρός – Καλλιάνος: Πού θα «χτυπήσει» ο «Διομήδης» – Πού θα χιονίσει

Η κακοκαιρία Διομήδης, με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό, θα πρωταγωνιστήσει την τις επόμενες ώρες και ημέρες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Τα προβλήματα είναι ήδη ουκ ολίγα, με το 112 να έχει «ηχήσει» για την Μαγνησία και τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, να εξηγεί το σχέδιο της κυβέρνησης μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης, 11.01.2022, στο Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος περιγράφει στο newsit.gr το σκηνικό του καιρού στη χώρα από σήμερα Τετάρτη, 12.01.2022, έως και το προσεχές Σαββατοκύριακο.

«Από νωρίς το πρωί ήδη στην Βόρεια Ελλάδα στα περισσότερα τμήματα θα χιονίζει και μάλιστα ιδιαίτερα στην κεντρική Μακεδονία αλλά και σε περιοχές της Θράκης. Δεν θα χιονίζει μόνο σε ορεινές και ημιορεινές, πρόσκαιρα θα χιονίζει και σε πεδινά τμήματα και ιδιαιτέρως στη Θράκη θα είναι πολύ πυκνές χιονοπτώσεις. Την ίδια ώρα θα χιονίζει ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα δηλαδή πάνω από 200 με 300 m σε περιοχές της Θεσσαλίας, της κεντρο-ανατολικής Στερεάς και πάνω τα 500 m σε περιοχές της Εύβοιας και της βορειο-ανατολικής Πελοποννήσου», αναφέρει, την ώρα που η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα και οι γύρω περιοχές ήδη έχουν… νιώσει την οργή του «Διομήδη».

www.newsit.gr