Αρχική Life Style «Είναι άβολο να είσαι Εβραία που ζει στο Παρίσι»

«Είναι άβολο να είσαι Εβραία που ζει στο Παρίσι»

0

DD2DAD55950046A9D83B654593E24DF6

Νάταλι Πόρτμαν: Είναι μια πόλη βαθιά διαφορετική πολιτισμικά

Την νευρικότητα που της προκαλεί το γεγονός πως είναι Εβραία και ζει στο Παρίσι παραδέχτηκε η ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του περιοδικού The Hollywood Reporter.

Η 33χρονη σήμερα ηθοποιός, η οποία είναι γεννημένη στο Ισραήλ κι εγκαταστάθηκε στην πρωτεύουσα της Γαλλίας την περασμένη χρονιά, δύο μήνες πριν από τις επιθέσεις στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo και στο εβραϊκό παντοπωλείο του Παρισιού, δήλωσε ακόμη πως συνειδητοποιεί πλέον ότι η Γαλλία είναι «βαθιά διαφορετική πολιτισμικά» από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Έχω επισκεφθεί το Παρίσι πολλές φορές στη ζωή μου και στην αρχή είχα την εντύπωση ότι ήταν πολύ παρόμοιο» με τις ΗΠΑ, δήλωσε η τιμηθείσα με βραβείο Όσκαρ ηθοποιός στο περιοδικό.

Όμως «μόνο όταν ζεις κάπου, αρχίζεις να συνειδητοποιείς πόσο πολιτισμικά διαφορετικοί είμαστε, πόσο βαθιά διαφορετικοί» τόνισε η Πόρτμαν.

Ερωτηθείσα εάν νοιώθει νευρικότητα, καθώς είναι μια Εβραία η οποία ζει στο Παρίσι, απάντησε «ναι», προσθέτοντας όμως ότι «θα αισθανόμουν νευρική κι αν ήμουν μαύρη και ζούσα στις ΗΠΑ, όπως Θα ήμουν νευρική αν ήμουν μουσουλμάνα σε πολλά μέρη».

Η Πόρτμαν, την οποία παρουσίασε στη μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά ο Λικ Μπεσόν στην ταινία Léon (1994), έχει κερδίσει μια Χρυσή Σφαίρα και ένα Όσκαρ για την ερμηνεία της στον Μαύρο Κύκνο (2011), ένα φιλμ στη διάρκεια των γυρισμάτων του οποίου γνώρισε τον Γάλλο χορευτή και χορογράφο Μπενζαμίν Μιλπιέ. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2012 και ζουν στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου ο Μιλπιέ έχει αναλάβει καλλιτεχνικός διευθυντής των μπαλέτων της Όπερας του Παρισιού.

Όταν διαπράχθηκαν οι επιθέσεις του Ιανουαρίου με στόχους τη σατιρική εφημερίδα Σαρλί Εμπντό, αστυνομικούς κι ένα εβραϊκό πολυκατάστημα, η Πόρτμαν ταξίδευε, αλλά η ηθοποιός δήλωσε πως θυμάται τη στιγμή που έμαθε την είδηση. «Κάποιος που βρισκόταν μαζί μου κοίταζε τις ειδήσεις και μου είπε ‘Ω θεέ μου! Γίνεται επίθεση στο Παρίσι», αφηγήθηκε.

Ερωτηθείσα εάν την αναστάτωσαν οι επιθέσεις αυτές, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 20 ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων των τριών δραστών, η Νάταλι Πόρτμαν απάντησε απλά «ακούστε. Είμαι από το Ισραήλ».

Η ηθοποιός, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται «αριστερή», είπε πως βρίσκει τη γαλλική πολιτική συναρπαστική, ιδίως την παράδοση των απεργιακών κινητοποιήσεων στη χώρα. «Οι απεργίες είναι πραγματικό φαινόμενο. Νομίζεις ότι είναι απλά ένα στερεότυπο, αλλά είναι η αλήθεια εκεί», ανέφερε η Πόρτμαν.