33.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Γιώργος Τράγκας: Στα άκρα οι τρεις κληρονόμοι της τεράστιας περιουσίας – Τέταρτος δικαιούχος «έκπληξη»

Αλαλούμ με την αμύθητη περιουσία που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας. Σε εξέλιξη βρίσκεται μία άγρια μάχη ανάμεσα στους κληρονόμους του δημοσιογράφου και εκδότη που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Ο Γιώργος Τράγκας δεν είχε συντάξει διαθήκη με αποτέλεσμα η χήρα και οι δύο γιοι του να διεκδικούν, η κάθε πλευρά για λογαριασμό της, ακίνητα και καταθέσεις, αλλά και νέα περιουσιακά στοιχεία που έρχονται, συνεχώς, στο φως.

Την ίδια στιγμή, στη μάχη της τεράστιας κληρονομιάς μπαίνει, σύμφωνα με την  εφημερίδα ONtime, και τέταρτος δικαιούχος που απ’ ότι φαίνεται διεκδικεί τα περισσότερα και έχει μάλιστα προτεραιότητα.

Είναι ο σύνδικος, που διεκδικεί περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ – είτε για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου – είτε για λογαριασμό προμηθευτών που έμειναν απλήρωτοι μετά την πτώχευση των εταιρειών του δημοσιογράφου και εκδότη.

Γιώργος Τράγκας: Έρευνα των οικονομικών αρχών

Στο μεταξύ, την κατάσταση με τα περιουσιακά του Γιώργου Τράγκα έρχονται να «ξεψαχνίσουν» οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες. Φέρονται να αναζητούν σε φορολογικούς παραδείσους κρυμμένα εισοδήματα.

Η μόνη που εικάζεται ότι έχει πλήρη εικόνα για τις εταιρείες και τα εταιρικά σχήματα είναι η τρίτη σύζυγος του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά. Ήδη στράφηκε κατά της εταιρείας που εξέδιδε το περιοδικό Crash (αλλά και κατά του κόμματος του θανόντα) για οφειλές που είχαν απέναντί της, δίνοντας εντολή συντηρητικής κατάσχεσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση υπολογιστών και αρκετών άλλων αντικειμένων των γραφείων.

Οι διαφορές των κληρονόμων

Τα δύο παιδιά του Γιώργου Τράγκα, δηλαδή, ο μεγάλος του γιος από τον πρώτο του γάμο, ο Γιάννης, και ο γιος του από τον δεύτερο γάμο, ο Φρέντυ, δεν είχαν ποτέ στενές σχέσεις με την τελευταία σύζυγο του αείμνηστου εκδότη. Αυτό αποδεικνύεται και από το ότι τα τελευταία 24ωρα ανταλλάσσουν εξώδικα.

Οι διαφορές ανάμεσά τους είναι πολλές. Για παράδειγμα, σύμφωνα με ποιο δίκαιο θα μοιραστεί η περιουσία που βρίσκεται σε ΗΠΑ, Γαλλία και Ελλάδα. Σύμφωνα με το ελληνικό, στη χήρα πηγαίνει το 1/4 της κληρονομιάς και τα 3/4 στα παιδιά.

Ο Γιώργος Τράγκας είχε «γράψει» τη βίλα στην Εκάλη στη σύζυγό του Μαρία, όπως και τη μία από τις δύο βίλες στη Μύκονο. Την άλλη βίλα την είχε «γράψει» στον γιο του, Γιάννη. Όταν ο άλλος γιος, ο Φρέντυ, ζήτησε να εκτιμηθούν και αυτά, η άλλη πλευρά αντέδρασε, λέγοντας ότι τούς είχαν παραχωρηθεί πριν από τον θάνατο του πατέρα του.

Έτσι εστάλη το πρώτο εξώδικο με το οποίο ο Φρέντυ τους καλεί να συζητήσουν για το πώς θα μοιράσουν την περιουσία, της οποίας ακόμη δεν γνωρίζει το μέγεθος. Μάλιστα, τούς προειδοποιεί πως ενδέχεται να προβεί σε αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής. Δηλαδή, θα αποδεχτεί την κληρονομιά μόνον αν αυτά που θα του μείνουν θα είναι περισσότερα από αυτά που χρώσταγε ο πατέρας του.

Γιώργος Τράγκας: Η τεράστια περιουσία

Ο Γιώργος Τράγκας είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα ακίνητα με την περιουσία του να περιλαμβάνει περισσότερα από 12 σε Ελλάδα, Γαλλία και ΗΠΑ. Μόνο στο Μονακό, το όνομά του φέρεται να συνδέεται με τρία ή τέσσερα ακίνητα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, είχε επενδύσει και σε ένα εντυπωσιακό επιβλητικό οίκημα σε ένα από τα πιο φημισμένα σημεία του Παρισιού, στην οδό Victor Hugo, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου. Πρόκειται για πραγματικό αρχιτεκτονικό καλλιτέχνημα.

Ο εκδότης είχε αποκτήσει με τα χρόνια μία ιδιαίτερη σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου φέρεται να είχε τρία ακίνητα στις ακριβότερες περιοχές. Αλλά και στην Ελλάδα είχε στην κατοχή του τη γνωστή βίλα στην Εκάλη όπου διέμενε, ένα εντυπωσιακό ακίνητο στην οδό Ροβέρτου Γκάλι προς τον Λόφο του Φιλοπάππου, αλλά και δύο βίλες στη Μύκονο.

www.newsit.gr
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων