16.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Γιώργος Τράγκας: «Σκοτωμός» για το ποιος θα αναλάβει το κόμμα

Εννέα μέρες έχουν περάσει από το θάνατο του Γιώργου Τράγκα και ο «πόλεμος» για το ποιος θα αναλάβει το κόμμα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» έχει «φουντώσει». Η οικογένεια εξέδωσε μια ανακοίνωση και ο εκπρόσωπος του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» απάντησε με οργισμένες αναρτήσεις.

Ο «σκοτωμός» για το ποιος θα αναλάβει το κόμμα που ίδρυσε ο Γιώργος Τράγκας ξέσπασε τις τελευταίες ώρες, λίγο αφού συμπληρώθηκε μια εβδομάδα από την ημέρα που ο δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή, νικημένος από τον κορονοϊό.

Όλα ξεκίνησαν από μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Τράγκα, ο Παντελής Ζήλος, την οποία μάλιστα υπογράφει η οικογένεια του εκλιπόντος. Σε αυτή γινόταν λόγος για αυθαίρετες διαδικασίες για τον διορισμό νέου προέδρου στο κόμμα.

Γρήγορα το… «γάντι» σήκωσε ο εκπρόσωπος του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», Πάρις Κουρτζίδης, με σειρά αναρτήσεων στο Facebook, σε μια από τις οποίες κατηγόρησε την οικογένεια του Γιώργου Τράγκα πως «κλαίει με κροκοδείλια δάκρυα», άφησε αιχμές για τον Παντελή Ζήλο και ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, ενώ απείλησε και με αποκαλύψεις!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παντελής Ζήλος και την οποία υπογράφει η οικογένεια του Γιώργου Τράγκα, αναφέρεται: «Το Κίνημα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ” δημιουργήθηκε από τον αείμνηστο Γεώργιο Τράγκα και ήταν αποτέλεσμα προσωπικής του έμπνευσης και οράματος και μάλιστα το σήμα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ” έχει προγενέστερα καταχωρηθεί νόμιμα επ’ονόματί του ως εθνικό και κοινοτικό σήμα.

Ο Γιώργος Τράγκας ορίστηκε, σύμφωνα με το καταστατικό του Κινήματος Πρόεδρος και με τις εξουσίες που αναφέρονται σε αυτό. Στο ίδιο καταστατικό προβλέπονται με απόλυτη σαφήνεια οι διαδικασίες για την σύγκληση του Συνεδρίου και την εκλογή των οργάνων του.

Οποιαδήποτε ενέργεια να “αυτοχρισθεί” κάποιος πρόεδρος του Κινήματος, είναι αντίθετη στους όρους του καταστατικού, καθώς και στη βούληση του εκλιπόντος Γεωργίου Τράγκα, η μνήμη του οποίου οφείλει να παραμείνει αλώβητη.

Ήδη και μόλις 9 ημέρες μετά το θάνατο του Ιδρυτή Γεωργίου Τράγκα, επισπεύδονται αυθαίρετα “διαδικασίες” αυτοδιορισμού προέδρου του Κινήματος και χορήγησης “ψήφου εμπιστοσύνης” κατά πλήρη παράβαση των όρων του καταστατικού και της προβλεπόμενης διαδικασίας, ως και των αρχών ψηφοφορίας (έμμεση αποδοχή εκ της μη αποστολής απαντητικού email!) και μάλιστα με την ταυτόχρονη χρήση ευφάνταστων και φανταστικών σεναρίων και συνομιλιών, δήθεν, λίγο πριν το θάνατο του Προέδρου.

Η εκλογή του Προέδρου του Κινήματος αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ανώτατου Οργάνου του Κινήματος, του Συνεδρίου και δεν προβλέπονται διαδικασίες αυτοδίκαιου διορισμού από πρόσωπα, τα οποία ο αείμνηστος είχε γνωρίσει πρόσφατα και στα οποία είχε αναθέσει την αρμοδιότητα της έκδοσης δελτίων Τύπου του Κινήματος, (Εκπρόσωπος Τύπου) με τη σύμφωνη πάντα γνώμη και έγκριση του Προέδρου. Τα παραπάνω οφείλουν να γίνουν κατανοητά και απολύτως σεβαστά και οι τυχόν “επισπεύδοντες” να απέχουν από αντίστοιχες ενέργειες υπό τον μανδύα της δήθεν συνέχισης του οράματος του Προέδρου, χρησιμοποιώντας την υποδομή, τους στόχους του κινήματος και κυρίως το πολιτικό όραμα του θανόντος, προς ικανοποίηση προφανώς προσωπικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών.

Είναι πραγματικά αδιανόητο όταν το χώμα που τον έχει σκεπάσει είναι ακόμα νωπό, να έρχονται στο προσκήνιο ανενδοίαστα, προσωπικές φιλοδοξίες προσώπων που συνεργάστηκαν μαζί του, με έναν τρόπο και μια ταχύτητα που προσβάλλει τη μνήμη του πολυαγαπημένου μας Γεωργίου Τράγκα, την οποία η οικογένειά του και τα μέλη του Κινήματος έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε.

Όποιος εκφράζει ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα του Κινήματος οφείλει να το πράξει στα πλαίσια και σύμφωνα με τα οριζόμενα από το καταστατικό του κινήματος και κυρίως μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, στην βάση και με τις αρχές που χάραξε ο ιδρυτής του, με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του. Οτιδήποτε πέραν αυτού, χαρακτηρίζεται κατ’ ελάχιστον προσβολή και βεβήλωση.

Ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου

Παντελής Ζήλος

Η Οικογένεια του Γεωργίου Τράγκα».

«Κροκοδείλια δάκρυα» και… «θρασύδειλος»

Οι απαντήσεις από πλευράς του Πάρι Κουρτζίδη, δεν άργησαν. Ήρθαν σε σειρά αναρτήσεων στο Facebook και τον εκπρόσωπο του κόμματος να χρησιμοποιεί βαρύτατες εκφράσεις.

Υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Τράγκας του είχε ζητήσει να «υπερασπιστώ τον ίδιο και το κίνημα μέχρι τέλους» και «να αγνοήσω τυχόν οικείους, υποκριτές και Φαρισαίους».

Απειλεί «να ανοίξω στόμα και χαρτιά… κι ας μην ξέρουν πού να κρυφτούν μετά».

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων