Αρχική Ελλάδα Γιάννης Πρασσάς: Θα αυξηθούν οι νοσηλείες στην Ελλάδα – Όλοι θα εκτεθούμε στον κορονοϊό

Γιάννης Πρασσάς: Θα αυξηθούν οι νοσηλείες στην Ελλάδα – Όλοι θα εκτεθούμε στον κορονοϊό

0
Γιάννης Πρασσάς: Θα αυξηθούν οι νοσηλείες στην Ελλάδα – Όλοι θα εκτεθούμε στον κορονοϊό

Για την πορεία της πανδημίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στον Καναδά μίλησε ο διδάκτωρ Γιάννης Πρασσάς στην πρωινή εκπομπή του Mega. Σημείωσε πως το τσουνάμι κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα θα έρθει μάλλον νωρίτερα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ πιθανό να πλησιάζουμε στην κορύφωση του κύματος. Το τσουνάμι μολύνσεων στην Ελλάδα κινήθηκε με τέτοιο ρυθμό που δεν θα κάνει εντύπωση εάν έρθει νωρίτερα».

Τόνισε πως «θα αυξηθούν κι άλλο οι νοσηλείες στην Ελλάδα. Οι νοσηλείες ακολουθούν λίγες εβδομάδες μετά τα κρούσματα. Πρέπει να περιορίσουμε το πέρασμα των κρουσμάτων στους μεγαλύτερους, τους ευπαθείς και τους ανεμβολίαστους. Ο συναγερμός είναι τώρα και η εθνική προσπάθεια παραμένει».

Σημείωσε πως οι επαναμολύνσεις με την Όμικρον είναι πιθανές, ευτυχώς χωρίς βαριά συμπτώματα. «Η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται πως προτιμάει να μολύνει το άλλο αναπνευστικό σε σχέση με τη Δέλτα και άλλα στελέχη του ιού», είπε.

«Για τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες πρέπει να κάνουμε υπομονή και να σηκώσουμε τις επιδημιολογικές μας ασπίδες. Όλοι μας θα εκτεθούμε στον ιό πιθανώς, αλλά δεν σημαίνει ότι θα τον κολλήσουμε κιόλας. Ας αντέξουμε τις επόμενες εβδομάδες, να δώσουμε χώρο στους ήρωες του ΕΣΥ, να τελειώσει αυτή η μάχη και να σχεδιάσουμε ξανά με μεγαλύτερη ασφάλεια την ομαλότερη συμβίωση με τον ιό», ήταν το μήνυμά του.

Ο ίδιος σημείωσε πως στο Κεμπέκ υπάρχει κατακόρυφη αύξηση ραντεβού μετά την ανακοίνωση για φορολόγηση ανεμβολίαστων.

Όπως είπε ο κ. Πρασσάς ο φόρος στους ανεμβολίαστους είναι ένα μέτρο πίεσης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Μέχρι στιγμής το μέτρο αυτό δεν έχει εφαρμοστεί, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί το ύψος του προστίμου.

Τόνισε πως η μετάλλαξη Όμικρον έχει αλλάξει την εικόνα στα νοσοκομεία. Ανέφερε πως στο Οντάριο, όπου οι εμβολιασμένοι ξεπερνούν το 90% του πληθυσμού, τα νοσοκομεία βρίσκονται σε συναγερμό και οι νοσηλείες έχουν ξεπεράσει κάθε ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

www.newsit.gr