33 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Forbes: Εκθειάζει την Αθήνα αναδεικνύοντάς την ως τον ιδανικό προορισμό του καλοκαιριού για όλους

ο Forbes δημοσίευσε ένα άρθρο όπου η Αθήνα εκθειάζεται ως ο ιδανικός προορισμός γι’ αυτό το καλοκαίρι, τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους ταξιδιώτες, προβλέποντας σε ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού στην ελληνική πρωτεύουσα.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει για την Αθήνα ότι καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να σβήσει τα όρια μεταξύ ταξιδιωτών αναψυχής, επαγγελματιών ταξιδιωτών, εκπροσώπων συνεδριάσεων -ακόμη και τοπικών επισκεπτών.

Η διαφορά ανάμεσα σε έναν τουρίστα και σε έναν ταξιδιώτη

Πιθανόν να αναρωτιέστε ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ταξιδιώτη και ενός τουρίστα, με το Forbes να δίνει την απάντηση. Οι τουρίστες, ή ταξιδιώτες αναψυχής, συνήθως επισκέπτονται έναν προορισμό για λίγες ημέρες. Ξοδεύουν τα χρήματά τους σε αξιοθέατα, περιηγήσεις και γεύματα σε εστιατόρια.

Από την άλλη, οι ταξιδιώτες μπορεί να παραμείνουν σε έναν τόπο περισσότερο και τείνουν να προτιμούν πιο αυθεντικές εμπειρίες, όπως η συνάντηση με ντόπιους και η εμβάθυνση σε πολιτιστικές δραστηριότητες.

Τουρίστας ή ταξιδιώτης; Η Αθήνα καλωσορίζει και τους δύο

Η Αθήνα βλέπει πέρα από τις παραδοσιακές διακρίσεις που γίνονται μεταξύ τουριστών, ταξιδιωτών και άλλων επισκεπτών, εξηγεί ο αρθοργράφος. «Δεν υπάρχει καμία διαφορά για εμάς», δηλώνει ο Βαγγέλης Βλάχος, διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης και Διαχείρισης Προορισμού του Δήμου Αθηναίων.

Ο κύριος Βλάχος έκανε τα σχόλιά του σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει την επιστροφή του τουρισμού στην ελληνική πρωτεύουσα. Περιτριγυρισμένος από άλλους ηγέτες του κλάδου, αποκάλυψε κάτι που οι ηγέτες του τουρισμού σε όλο τον κόσμο έχουν μόνο σκεφτεί -ότι η τμηματοποίηση των επισκεπτών μερικές φορές δεν έχει νόημα σε έναν κόσμο με την πανδημία σε ύφεση.

«Βλέπουμε τους τουρίστες, τους επαγγελματίες που ταξιδεύουν και τους ντόπιους το ίδιο όταν πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τον τουρισμό», είπε. Η Αθήνα απευθύνεται, επίσης, σε άλλους υποψήφιους κατοίκους, όπως οι ψηφιακοί νομάδες, για να προσελκύσει επισκέπτες.

Οι προβλέψεις για το φετινό καλοκαίρι

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι ένα μεγάλο καλοκαίρι για διακοπές, αναφέρει το δημοσίευμα. Σημειώνοντας, πως οι ταξιδιωτικές δαπάνες αναμένεται να φτάσουν πάνω από 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια για το έτος, ξεπερνώντας τα προπανδημικά επίπεδα κατά περίπου 11%. Αυτό προκύπτει από εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού και της Oxford Economics. Και τα περισσότερα ταξίδια πραγματοποιούνται τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Επομένως, απέχουμε μόνο λίγες εβδομάδες από την έναρξη μιας περιόδου που θα μπορούσε δυνητικά να είναι μια ταξιδιωτική σεζόν που θα σπάσει ρεκόρ.

Όπως πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, η Αθήνα βιώνει μια ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού. Η κίνηση τον Απρίλιο στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών είναι αυξημένη κατά 92% σε σχέση με τα επίπεδα του 2021, αναφέρει το δημοσίευμα.

Αλλά και άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί έχουν, επίσης, σηματοδοτήσει ότι θα ακολουθήσουν μια πιο ολιστική προσέγγιση στον τουρισμό αυτό το καλοκαίρι. Φαίνεται, άλλωστε, και στον αριθμό των προγραμμάτων ψηφιακής βίζας για νομάδες που εισήχθησαν μόλις φέτος, τονίζεται στο άρθρο. Η Ιταλία μόλις ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει μια ψηφιακή βίζα για νομάδες, ενώ η Μάλτα άρχισε να προωθεί έντονα το πρόγραμμά της φέτος. Η Κροατία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Εσθονία, η Ισλανδία, η Γερμανία και η Ισπανία διαθέτουν, επίσης, παρόμοιες θεωρήσεις.

Η ιδέα προέκυψε κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών ημερών της πανδημίας, λένε οι ειδικοί. Τότε ήταν που οι αξιωματούχοι άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι οι τοπικές αγορές θα μπορούσαν να τους συντηρήσουν -και τότε ήταν που άρχισαν να επανεξετάζουν την προσέγγισή τους στον τουρισμό.

 

www.newsbeast.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων