9.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
- Διαφήμιση -

Εκλογές 2023 – Νίκος Ανδρουλάκης: Μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για ασυδοσία των funds όταν αυτός έφερε τα κόκκινα δάνεια

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΝίκος Ανδρουλάκης λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στους στόχους του ΠΑΣΟΚ στην κάλπη της Κυριακής ενώ απάντησε και στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δημήτρη Μάντζο.

Αρχικά μίλησε για τον στόχο του να είναι αξιωματική αντιπολίτευση μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ αξιώνει να είναι ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ.

«Στόχος μας είναι η αξιωματική αντιπολίτευσή αλλά αυτός ο στόχος χρειάζεται αγώνα. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα στις πρώτες εκλογές και φιλοδοξούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα τώρα. Είναι ένας αγώνας αξιακός γιατί η εκτίμησή μου είναι πως τα ποσοστά της ΝΔ είναι αποτέλεσμα ΣΥΡΙΖΑ.

Η οικονομία δεν πήγε καλά. Στην Υγεία, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, είμαστε η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας, την ώρα που για την πανδημία η ΝΔ πήρε 32 εκατομμύρια. Επίσης, είδαμε εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς. Το ποσοστό το πήρε γιατί η αντιπολίτευση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της».

«Κάποιες φορές πρέπει να πηγαίνουμε απέναντι από το ρεύμα»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τα θέματα αποτρεπτικής δύναμης της χώρας, ζητήματα που αφορούσαν υγειονομικούς εξοπλισμούς.

«Εμείς θέλουμε την Ελλάδα ισχυρή στην γεωπολιτική της θέση. Εμείς πήγαμε απέναντι στην αποδόμηση της δημόσιας υγείας, απέναντι στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου, του κοινωνικού κράτους, βάλαμε ζητήματα για τη φορολόγηση. Αυτό είναι αξιόπιστη αντιπολίτευση, να μην λέει όχι σε όλα αλλά να αντιπολιτεύεται με έναν γόνιμο τρόπο. Εκτιμώ πως μία μερίδα του κόσμου ψήφισε ΝΔ για τον φόβο να μην έρθουν τα χειρότερα και όχι επειδή ελπίζει πως η ΝΔ έχει παράξει ένα πολύ καλό έργο».

«Να θυμίσω πως ο κ. Καραμανλής κέρδισε το 2007 μετά από μία μεγάλη φυσική καταστροφή, βγήκε πρωθυπουργός και τελικά οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία. Στη ζωή κάποιες φορές πρέπει να πηγαίνουμε απέναντι από στο ρεύμα. Εγώ έχω επιλέξει στην πολιτική μου ζωή να είμαι συνεπής και όχι να το παίζω ευχάριστος και λαϊκιστής. Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ τελειώνουμε τον φόβο για τα χειρότερα».

«Οι δικηγόροι έχουν συγκεκριμένη δουλειά»

Αναφορικά με τις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ πως ο Δημήτρης Μάντζος εκπροσώπησε ως δικηγόρος, fund έναντι δανειολήπτη για οφειλή στεγαστικού δανείου 55.000 σε ελβετικό φράγκο, απάντησε πως η ιστορία αυτή στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ο Μάντζος είναι ο Πάτσης του ΠΑΣΟΚ. Η απελπισία του κ. Τσίπρα τον κάνει επιθετικό και μάλιστα στην πολιτική του πορεία το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν πάνω στον πανικό του να προσκαλέσει τους δήθεν παραστρατισμένους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας τον λόγο που δεν ψήφισε την τροπολογία για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Τώρα έρχεται και πάλι μες τον πανικό του να εξομοιώσει τον Πάτση με τον κ. Μάντζο», είπε αρχικά.

«Ο κ. Πάτσης είναι ένας εν ενεργεία βουλευτής της ΝΔ που έχει στην κατοχή του εισπρακτική εταιρία που αγοράζει 62,7 εκ. ευρώ κόκκινα δάνεια στην τιμή των 4 εκατομμυρίων. Και εξομοιώνει αυτόν με έναν νέο άνθρωπο που πριν γίνει εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε τη δουλειά του, συμμετέχοντας σε εταιρεία που είχε πολλούς δικηγόρους. Οι δικηγόροι έχουν συγκεκριμένη δουλειά, έκανε μια νομική πράξη, δεν έχει εισπρακτική εταιρεία», συμπλήρωσε.

«Μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για ασυδοσία των funds όταν αυτός έφερε τα κόκκινα δάνεια»

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «υποκρισία» και «κοροϊδία» για τις εκλογές τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, υποστηρίζοντας πως έδωσε «90 δισ. κόκκινα δάνεια στον κόσμο».

«Μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για ασυδοσία των funds όταν αυτός έφερε τα κόκκινα δάνεια. Την προστασία της πρώτης κατοικίας την έφερε τον ΠΑΣΟΚ το 2010. Ο κ. Τσίπρας τι ψήφισε το 2010;», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε και τη Νέα Δημοκρατία πως «κοροϊδεύει συνειδητά τον ελληνικό λαό» όταν υπόσχεται αύξηση μισθών ενώ μίλησε και για τη κοστολόγηση των προγραμμάτων.

«Ο Μητσοτάκης λέει πως είναι κοστολογημένο λόγω του Μεσοπρόθεσμου. Μετά λέει άλλα. Αυτό δεν είναι αναξιοπιστία; Εγώ λέω λίγα και συγκεκριμένα, δεν τάζω λαγούς με πετραχήλια. Δείτε το πόρισμα στα Τέμπη. Η δικαιοσύνη θα τα κρίνει όλα. Εμείς λέμε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για διοικήσεις νοσοκομείων και να δεσμευτούν όλα τα κόμματα πριν τις εκλογές».

«Ο κάθε πολίτης και κρίνεται από τον ελληνικό λαό»

Σε ερώτηση πως θα έβλεπε σε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας παλιούς υπουργούς του ΠΑΣΟΚ όπως η Άννα Διμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης σε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως έχουμε δημοκρατία ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

«Ο κάθε πολίτης ακόμα και πρώην υπουργός κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από τον ελληνικό λαό. Και αυτοί που πήγαν στη Νέα Δημοκρατία και αυτοί που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί που ήρθαν στο ΠΑΣΟΚ, κρίνονται από τον ελληνικό λαό».

«Αυτός ο τυχοδιωκτισμός είναι μακριά από τις αξίες μας»

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε και για το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη, λέγοντας πως ευθύνες έχουν τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Έδειξαν πόσο επικίνδυνοι είναι και οι δύο. Είδαμε ακραίους τυχοδιωκτισμούς σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Εμάς δεν εμπλέκεται κάποιος βουλευτής μας αλλά το θέμα είναι ο τρόπος που χειρίζεσαι αυτά τα ζητήματα. Ο κ. Τσίπρας δεν κάνει μια απλή πράξη να πει στους βουλευτές να κάνουν μία απλή δήλωση πως σέβονται την Συνθήκη της Λωζάνης.

Από την άλλη η ΝΔ είναι δυνατόν, μία υπουργός Εξωτερικών (σ.σ Ντόρα Μπακογιάννη) και το δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Σκέρτσος να πηγαίνουν σε μειονοτικά χωριά στη Ροδόπη, και να μια σε αυτούς τους ανθρώπους σαν να είναι η δεξιά του 50’; Η Τουρκία θα εργαλοποιήσει αυτά που λένε εις βάρος της πατρίδας μας. Αυτός ο τυχοδιωκτισμός είναι μακριά από τις αξίες μας. Για εμένα δεν πρέπει να υπάρχει καμία εμπλοκή τρίτης χώρας αλλά από την άλλη, πρέπει αυτά τα θέματα να τα αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία».

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων