29.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Εκλογές 2023: Εξηγήσεις Μιθριδάτη για τις αναρτήσεις του – Νέα επίθεση από τη ΝΔ

Στον Μιθριδάτη απαντά η ΝΔ μετά την προσπάθειά του να δικαιολογηθεί για τις σεξιστικές ανατρήσεις που είχε κάνει κατά το παρελθόν.

Αφορμή στάθηκαν οι εξηγήσεις που έδωσε ο Μιθριδάτης στα social media για αναρτήσεις που έκανε κατά το παρελθόν και είχαν σεξιστικό και ομοφοβικό χαρακτήρα.

Μερικές από αυτές ήταν οι εξής:

 

 

Στην σημερινή του ανάρτηση ο Μιθριδάτης εξήγησε ότι χρησιμοποίησε αυτές τις ατάκες για να καυτηριάσει ακριβώς τα θέματα αυτά…

«Τα δεξιά τρολ που υπερασπίζονται το Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια και καταπιέζουν όχι μόνο γυναίκες και παιδιά αλλά και όσους δεν ανήκουν ιδεολογικά στις ακροδεξιές τους πεποιθήσεις, κατηγορούν εμένα για σεξιστή και ομοφοβικό, χρησιμοποιώντας ατάκες που εγραψα για να καυτηριάσω ακριβώς τα θέματα αυτά.
Χρησιμοποιούν δηλαδή τη σάτιρα που έκανα εναντίον τους και εναντίον όσων πιστεύουν για να χρεώσουν σε εμένα τις απόψεις τους. Μια ζωή έπαιρνα ρόλους και δε θα σταματήσω τώρα.
Εντάξει, σκόπιμη διαστρέβλωση και τέτοιες ευκολίες.
Το να παίρνεις αποσπασματικά απαντήσεις σε διαλόγους στο twitter, είναι σκοπιμο λάθος, καθώς πολύ εύκολα μπορεί να φανεί η ροή του άνωθεν διαλόγου.
Το να μην μπορείς να διαχωρίσεις τη σάτιρα από την πραγματική θέση και άποψη φανερώνει μόνο περιορισμένη αντίληψη. Προφανώς, δεν μπορείτε καν να καταλάβετε ότι σε «επίμαχα» tweets υπερασπίζομαι τις γυναίκες και καυτηριάζω τους άντρες!
Ότι υπουργοί βασίζουν την αντιπαράθεση τους μαζί μου, σε tweets διαφόρων τρολ, δείχνει και την ποιότητα των επιχειρημάτων της ηγεσίας τους. Επειδή εσείς δε νομίζω να γράψατε τον “Κύρη του σπιτιού”, ούτε το “Αντρικές γουρουνιές”, ούτε έχετε συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες και βίντεο για το Ζακ…σας εύχομαι απλά καλημέρα.
Έχω πολλά χρόνια έκθεσης στις πλάτες μου αγαπητοί μου και ο κόσμος με έχει κρίνει ήδη. Ξέρει πως πάντοτε υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ και κάθε ανθρώπου γενικότερα. Πάντα θα είμαι κόντρα στους διαχωρισμούς, τις διακρίσεις και τις στερεοτυπίλες», ήταν η ανάρτησή του.

Η ΝΔ αναφέρει για τον Μιθριδάτη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις προσεχείς εκλογές είναι ότι οι αναρτήσεις του αναπαράγουν τις χειρότερες ομοφοβικές και σεξιστικές «στερεοτυπίλες» και δεν χρειάζονται ανακοινώσεις και δηλώσεις εκ των υστέρων. Καλεί μάλιστα τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει χαρακτηριστικά… «Δεν χρειάζονται ούτε ανακοινώσεις, ούτε δηλώσεις εκ των υστέρων από τον Μιθριδάτη. Οι αναρτήσεις του μιλούν από μόνες τους κι αναπαράγουν τις χειρότερες ομοφοβικές και σεξιστικές «στερεοτυπίλες». Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έχει να πει κάτι ή όλα καλά;»

Συρεγγέλα: ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας θυσιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στον βωμό των ψήφων

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. «Για μία ακόμη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θυσιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στον βωμό των ψήφων. Οι δηλώσεις στο παρελθόν του Μιθριδάτη είναι απόλυτα καταδικαστέες και όλες αυτές οι σεξιστικές συμπεριφορές και σαφώς θα πρέπει να καταδικάζονται από όλες και από όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.newsit.gr
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων