Αρχική Αθλητικά Άρης: Πρώτη φορά μετά από 90 χρόνια πετυχαίνει κάτι τέτοιο

Άρης: Πρώτη φορά μετά από 90 χρόνια πετυχαίνει κάτι τέτοιο

0
Άρης: Πρώτη φορά μετά από 90 χρόνια πετυχαίνει κάτι τέτοιο

Ο Άρης πέτυχε μεγάλη νίκη στην έδρα της ΑΕΚ, που τον έφερε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας τον Play off της Superleague 1. Ένα αποτέλεσμα που… ενισχύει τα στατιστικά των “κίτρινων” στο πρωτάθλημα.

Ο Άρης κάνει μεγάλη προσπάθεια για να βγει στην Ευρώπη, νίκησε για δεύτερη φορά την ΑΕΚ, ενώ έχει νικήσει στη σεζόν και τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 90 χρόνια (!), που ο Άρης κερδίζει στην ίδια σεζόν τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος με τους τρεις του κέντρου, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της Superleague.

Το 1932 είχε νικήσει δύο φορές τον Ολυμπιακό και από μια ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, όταν και είχε κατακτήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα, με τους σπουδαίους σκόρερ Νίκο Κίτσο και Νίκο Αγγελάκη.

Από καταβολής Α’ Εθνικής δεν είχε ξεπεράσει τις τρεις νίκες σε μια σεζόν. Το είχε κάνει το 1968-69, το 1978-79 και το 1994-95. Βέβαια τότε έπαιζε έξι αγώνες στη σεζόν, τώρα έχει παίξει οκτώ, καθώς υπάρχουν και τα Playoffs. Ωστόσο ούτε πέρσι, ούτε πρόπερσι, που τους αντιμετώπισε 12 φορές σε κάθε σεζόν, κατάφερε κάτι τέτοιο.

Ο Άρης είχε νικήσει στο “Κλεάνθης Βικελίδης” την ΑΕΚ πριν από δύο μήνες στην κανονική διάρκεια. Νικώντας και τώρα, κατάφερε δύο διαδοχικές νίκες εναντίον της, αλλά και δύο νίκες στο ίδιο ημερολογιακό έτος για πρώτη φορά από το 1995. Τότε είχε νικήσει στις 9 Απριλίου 2-1 και στις 10 Σεπτεμβρίου πάλι 2-1, και τα δύο παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη.

Διαδοχικές νίκες επί της ΑΕΚ, με το ένα παιχνίδι εκτός έδρας, είχε να κάνει ο Άρης από το 1988-89, τη μοναδική φορά στην ιστορία, που νίκησε την ΑΕΚ μέσα έξω. Και βέβαια το διάστημα των δύο μηνών και οκτώ ημερών είναι το μικρότερο στην ιστορία, που μεσολάβησε ανάμεσα σε δύο νίκες του Άρη επί της ΑΕΚ.

www.newsit.gr