18.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αν χάσεις στο παιχνίδι, πεθαίνεις στην πραγματική ζωή!

Ο συνιδρυτής της Oculus ισχυρίζεται ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κυκλοφορήσει το νέο του προϊόν, το οποίο θα σε σκοτώνει, αν χάσεις στο παιχνίδι που παίζεις!

Ο 30χρονος, ο οποίος πούλησε την Oculus στο Facebook για 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, ανοίγοντας το δρόμο για την εταιρεία να στραφεί στην τεχνολογία και να μετονομαστεί σε Meta, εξήγησε ότι η ιδέα αυτή πάντα τον γοήτευε.

Αναφερόμαστε στον Palmer Luckey, τoν άνθρωπο που επιβεβαιωμένα έφερε ξανά την εικονική πραγματικότητα στο επίκεντρο και ισχυρίζεται ότι δημιούργησε ένα VR (virtual reality) headset που μπορεί να σκοτώσει! Ο ίδιος λέει ότι η συσκευή «NerveGear», έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε αν κάποιος πεθάνει μέσα στο παιχνίδι ή την εμπειρία για την οποία τη χρησιμοποιεί, θα πεθάνει και στην πραγματική ζωή.

Οι δηλώσεις του δημιουργού

«Ανεβάζει αμέσως το ρίσκο στο μέγιστο επίπεδο και αναγκάζει τους ανθρώπους να ξανασκεφτούν ουσιαστικά, πώς αλληλεπιδρούν με τον εικονικό κόσμο και τους παίκτες μέσα σε αυτόν», έγραψε σε μια ανάρτηση στο blog του. «Τα ενισχυμένα γραφικά μπορεί να κάνουν ένα παιχνίδι να φαίνεται πιο αληθινό, αλλά μόνο η απειλή σοβαρών συνεπειών μπορεί να κάνει τη διαδικασία να φαίνεται αληθινή για εσάς, και κάθε άλλο άτομο στο παιχνίδι.»

Πώς θα λειτουργεί το συγκεκριμένο VR headset;

Ο Luckey είπε ότι το headset είναι εξοπλισμένο με τρεις εκρηκτικές μονάδες φόρτισης, τοποθετημένες πάνω από το γείσο. Μπορούν να προγραμματιστούν, ώστε να ενεργοποιούνται μετά τον θάνατο σε μια εμπειρία VR, καταστρέφοντας αμέσως τον εγκέφαλο του χρήστη.

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων