23.2 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αλέξης Γεωργούλης: Η καταγγελία έγινε το 2020 για «βαριά ποινικά αδικήματα» – Είναι επώνυμη και αφορά εκείνη την περίοδο

Λεπτομέρειες για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά στην καταγγελία εναντίον του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑΑλέξη Γεωργούλη, δίνουν οι βελγικές αρχές.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το 2020 έγινε στις βελγικές αρχές καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, και προσωποποιήθηκε το 2020.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταγγέλουσα είναι η κα Ελένη Χρονοπούλου, ενώ όσον αφορά στο τι ακολούθησε την γνωστοποίηση της υπόθεσης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξή του ο επικεφαλής της ευρωομάδας, Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 είπε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση έως χθες το μεσημέρι.

«Καμία ενημέρωση δεν είχαμε, εγώ ενημερώθηκα για το θέμα χθες λίγη ώρα πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προφανώς οι βελγικές αρχές έκαναν τις δικές τους έρευνες και διασταυρώσεις μυστικά. Η  αρχική καταγγελία από την καταγγέλλουσα προς τον θύτη ήταν ανώνυμη και πρόσφατα συγκεκριμενοποιήθηκε και το όνομα του θύτη. Αυτό που γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες είναι ότι οι βελγικές αρχές,
αστυνομικές και δικαστικές, ερευνούν ένα θέμα με τη δέουσα εμπιστευτικότητα και μυστικότητα και αν κρίνουν ότι πρέπει να πάει για δικαστική έρευνα και εκκαθάριση τότε ζητούν την άρση της ασυλίας».

Τόνισε επίσης ότι αν είχε ενημερωθεί πρωτύτερα θα πρότεινε αμέσως και στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρωομάδα να
γίνει αυτό που έγινε χθες.

Αναφορικά με παλαιότερη κλήση του κ. Γεωργούλη ώστε να δώσει εξηγήσεις ο κ. Παπαδημούλης είπε: «Επειδή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κυκλοφορούν κάποια πράγματα και ως κουτσομπολιά, όχι η συγκεκριμένη καταγγελία,
όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εγώ ζήτησα αρμοδίως από τον κ. Γεωργούλη όταν ακούστηκε κάτι αόριστο να με ενημερώσει αν υπάρχει κάτι. Το διέψευσε κατηγορηματικά».

Ερωτηθείς αν αυτό το αόριστο που άκουσε κουμπώνει σε αυτό που μάθαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα είπε: «Όχι γιατί αν κούμπωνε το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να ρωτήσω και την άλλη πλευρά. Αν γνώριζα το όνομα της καταγγέλλουσας, που κακώς δόθηκε στη δημοσιότητα, θα επεδίωκα μέσω του συνδέλφου μου κ. Ανδρουλάκη να επικοινωνήσω και με την ίδια. Δεν γνώριζα τίποτα. Το έμαθα χθες και μάλιστα χωρίς να ξέρω ούτε το όνομα της καταγγέλλουσας ούτε το φάκελο… Θεωρώ άδικη την επίθεση που είδα να γίνεται από το ΠΑΣΟΚ ότι δόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ το όνομα της καταγγέλλουσας».
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει και άλλη περίπτωση απάντησε: «Δεν ξέρω, εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι υπήρξε
κατηγορηματική διάψευση».

Για το ποιος διέγραψε ποιον ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ άδειασε τον κ. Γεωργούλη λέγοντας: «Επικοινώνησε ο κ. Γεωργούλης μαζί μου 2-3 ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του αιτήματος για άρση της ασυλίας του και του είπα ποια θα είναι η εισήγησή μου για την αντίδραση της ευρωομάδας του κόμματος, ότι θα τεθεί εκτός ευρωομαδας και εκτός κόμματος προκειμένου να εκκαθαριστεί αυτή η καταγγελία από τις βέλγικες αρχές χωρίς να υπάρχουν σκιές για το κόμμα και την ευρωομάδα μας. Η θέση το κόμματός μας είναι μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση. Δεν αμφισβητούμε το τεκμήριο της αθωότητας, δεν είμαστε δικαστές, δεν ξέρουμε το φάκελο της υπόθεσης θα τον κρίνουν οι βελγικές αρχές».

Τέλος, με αφορμή την ανάρτησή του ότι ζήτησε ο ίδιος την άρση της ασυλίας του και την απομάκρυνση του από το κόμμα ο κ. Παπαδημούλης απάντησε: «Του διαμηνύθηκε με σαφήνεια ότι θα βρεθεί εκτός κόμματος και εκτός ευρωομάδας και προφανώς έλαβε το μήνυμα και το συμπεριέλαβε και στη δήλωσή του».

www.newsit.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων