Αρχική Πολιτική Άκης Σκέρτσος: Όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του αναλαμβάνει την ευθύνη

Άκης Σκέρτσος: Όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του αναλαμβάνει την ευθύνη

0
Άκης Σκέρτσος: Όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του αναλαμβάνει την ευθύνη

«Σε αυτή την κρίση είδαμε όντως εικόνες που μας πλήγωσαν» τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αναφορικά με την κακοκαιρία.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε επίσης πως «όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του αναλαμβάνει την ευθύνη», αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο καταλογισμού ευθυνών.

«Oφείλουμε ένα μεγάλο συγγνώμη σε όσους ταλαιπωρήθηκαν, οφείλουμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 7.500 που βοήθησαν» δήλωσε στο Star και διαβεβαίωσε πως από τις 220.000 διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» ο αριθμός έχει μειωθεί στις 20.000, που μέχρι αργά το βράδυ θα γίνουν 5.000, ενώ ξεκαθάρισε ότι μέχρι το πρωί θα έχουν όλοι ρεύμα.

«Σε αυτή την κρίση είδαμε όντως εικόνες που μας πλήγωσαν» τόνισε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του αναλαμβάνει την ευθύνη», αν και δε θέλησε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Παράλληλα τόνισε πως Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας «δεν υπήρχε ουσιαστικά στην Ελλάδα» πριν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ότι «δεν μπορούμε να φτάσουμε ξαφνικά από το 0 στο 10».

«Χρειάζεται βελτίωση του μηχανισμού»

Ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε πως «αυτή η στιγμή δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών», αλλά συμπλήρωσε με νόημα ότι «δεν είναι και ώρα συγκάλυψης», ενώ παραδέχθηκε ότι ο «μηχανισμός χρειάζεται βελτίωση, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια».

Επίσης παραδέχθηκε πως υπήρχε πράγματι πρόγνωση της ΕΜΥ αλλά έλειπαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και ότι με την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων υπήρχαν αντανακλαστικά που δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Συμπλήρωσε επίσης πως ήταν μια κακοκαιρία χωρίς προηγούμενο στην Αθήνα ενώ για τους εγκλωβισμούς ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση να συγκαλύπτουμε τις αποτυχίες» και πως «όταν εντοπίζεται αποτυχία θεραπεύεται, αλλά οι ευθύνες θα αποδοθούν στην ώρα τους».

Για την Αττική Οδό δήλωσε ότι «ήδη η εταιρεία έχει καταλάβει το λάθος που έχει γίνει, επί 20 χρόνια ήταν μια υποδειγματική εταιρεία», με αφορμή την παραίτηση του διευθυντικού στελέχους της, αλλά και την πρότασή της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για αποζημίωση 2.000 ευρώ σε κάθε εγκλωβισμένο.

www.newsit.gr