29.1 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

6 τρόποι να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την κάμερα του iPhone σας

Τα iPhone πρόκειται για κορυφαία smartphones με φανατικούς χρήστες που αναμένουν κάθε φορά την νέα σειρά και τις μοναδικές της λειτουργίες. Ένα από τα πιο ξεχωριστά features χάρη στα οποία έχουν γίνει ανάρπαστα είναι φυσικά, η κάμερα που μας χαρίζει την δυνατότητα να τραβήξουμε φωτογραφίες και βίντεο υψηλής αισθητικής, σχεδόν με επαγγελματική ακρίβεια, ακόμα και αν δεν είμαστε επαγγελματίες φωτογράφοι.

Και όλα αυτά, επειδή τα iPhone πρόκειται για κινητά με κάμερες επαγγελματικής ποιότητας.

Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι ξέρουμε όλοι πώς να τις χρησιμοποιούμε, πώς να τραβήξουμε δηλαδή φωτογραφίες για να αποδώσουν κάθε τους λειτουργία. Μαθαίνοντας όλους τους τρόπους, που μπορείτε να αξιοποιήσετε την κάμερά του, όχι μόνο θα βγάζετε καλύτερα καρέ αλλά θα εκφράζεστε με τον μοναδικό σας τρόπο, «ξεκλειδώνοντας» κάθε χαρακτηριστικό του στην πορεία.

Οι υπέροχες φωτογραφίες θα μαγνητίσουν τα βλέμματα και τα… likes στα socia media, αφού τόσο οι χρήστες όσο και ο περιβόητος αλγόριθμος εκτιμούν το ενδιαφέρον οπτικό περιεχόμενο.

#1 Κάμερα για βίντεο σε 4K

Αν θέλετε βίντεο με επαγγελματική εμφάνιση, αλλάξτε τις ρυθμίσεις της κάμερας σε «4K στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο». Ενώ αυτή η λειτουργία θα αυξήσει την χωρητικότητα που καταλαμβάνει κάθε βίντεο, θα σας χαρίσει μεγαλύτερη ευκρίνεια και πολύ καλύτερη ποιότητα.

Για εγγραφή σε 4K μεταβείτε στις ρυθμίσεις της κάμερας και πατήστε «Εγγραφή βίντεο». Από εδώ, πατήστε «4K στα 60 fps».

#2 Φτιάξτε και χρησιμοποιήστε τα δικά σας presets στο iPhone

Με το iPhone 13, μπορείτε να ορίσετε στυλ φωτογραφίας επιλέγοντας μια προεπιλογή (π.χ. τα προτιμώμενα επίπεδα warmth, αντίθεσης, ζωντάνιας κ.λπ.). Αφού ορίσετε το στυλ σας, κάθε φωτογραφία που τραβάτε θα έχει παρόμοια εμφάνιση, δημιουργώντας μια σειρά φωτογραφιών με την ίδια συνοχή.

Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε τις προεπιλογές ανοίγοντας την εφαρμογή κάμερας, πατώντας «Ρύθμιση», περνώντας το δάχτυλό σας σε διάφορα στυλ και πατώντας «Χρήση [Όνομα στυλ]» στην προεπιλογή που σας αρέσει.

#3 Ρυθμίστε το φως πριν τραβήξετε τη φωτογραφία σας

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα μιας φωτογραφίας ακόμη και πριν την τραβήξετε; Αφού πατήσετε την οθόνη, θα δείτε ένα μικρό εικονίδιο ήλιου να εμφανίζεται. Για να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα της φωτογραφίας σας, σύρετε τον ήλιο προς τα πάνω και προς τα κάτω κατά μήκος της κίτρινης γραμμής μέχρι να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μόλις βρείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τραβήξτε την φωτογραφία ή το βίντεό σας όπως θα κάνατε. Για την επόμενη φωτογραφία, ρυθμίστε εκ νέου το επίπεδο φωτεινότητας.

#4 Δοκιμάστε το night mode

Μπορεί να πιστεύετε ότι λόγω της απουσίας φυσικού φωτός, ότι οι φωτογραφίες σας δεν θα έχουν την καλύτερη ποιότητα τη νύχτα, όμως η νυχτερινή λειτουργία σώζει την κατάσταση. Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν μια εκπληκτική νυχτερινή λειτουργία, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να βασίζεστε πλέον στο φλας.

Η νυχτερινή λειτουργία ενεργοποιείται αυτόματα όταν η κάμερα εντοπίσει σκοτεινό περιβάλλον. Το εικονίδιο του φεγγαριού στη γωνία θα γίνει κίτρινο όταν είναι ενεργή η νυχτερινή λειτουργία.

#5 Χωρέστε τα πάντα εντός πλαισίου με τον ευρυγώνιο φακό 0,5

Εάν έχετε iPhone 11, 12 ή 13, δοκιμάστε τον εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό της κάμερας. Με αυτόν τον ενσωματωμένο φακό μπορείτε να τραβήξετε ένα διευρυμένο οπτικό πεδίο από την κάμερά σας και να χωρέσετε πολλά περισσότερα σε ένα πλαίσιο.

Απλώς ανοίξτε την εφαρμογή κάμερας και πατήστε 0,5 ακριβώς πάνω από το κουμπί κλείστρου για να ενεργοποιήσετε τον ευρυγώνιο φακό.

#6 Παίξτε με το ProRAW

Το ProRAW είναι η έκδοση της Apple για μια εικόνα RAW, που σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε πλήρως τις φωτογραφίες σας με υψηλά επίπεδα ευελιξίας. Ουσιαστικά, όταν συνήθως κάνουμε λήψη στο iPhone χρησιμοποιώντας μια κανονική μορφή JPEG ή HEIC, επιλέγει τις πιο κατάλληλες ρυθμίσεις για εμάς.

Ωστόσο, αφού τραβήξετε τη φωτογραφία σας χρησιμοποιώντας το ProRAW, μπορείτε να την προσαρμόσετε με υψηλή ακρίβεια χρησιμοποιώντας την εφαρμογή επεξεργασίας της επιλογής σας, χωρίς να χάσετε καμία λεπτομέρεια ή ποιότητα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ProRAW πατώντας το κουμπί raw στην επάνω γωνία της οθόνης μόλις ανοίξετε την εφαρμογή της κάμερας. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max. Παίξτε μαζί του και απελευθερώστε τη δημιουργικότητά σας στο μοντάζ.

www.protothema.gr
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων