Χρήστος Μεγάλου: Επιβεβλημένη η αυτόνομη πορεία της Eurobank

o-dieuthunon-sumboulos-eurobank-xristos-megalouΩς δεδομένη και επιβεβλημένη, χαρακτηρίζει ο νέων διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου, την αυτόνομη πορεία της τράπεζας όπως αναφέρει σε επιστολή του προς το προσωπικό της τράπεζας, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.

“Στόχος όλων μας είναι η Eurobank να συμμετέχει αυτόνομα και δυναμικά, ως ένας από τους τέσσερις βασικούς πυλώνες, στη στρατηγική αναδιάταξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα το συντομότερο δυνατόν. Θεωρώ δεδομένη και επιβεβλημένη την αυτόνομη πορεία της και, επομένως, ας αφήσουμε πίσω μας κάθε ανησυχία που συνδέεται με την εκκρεμότητα της συγχώνευσης¨επισημαίνει ο κ. Μεγάλου.

Όπως ακριβώς τονίζει στη συνέχεια της επιστολής “αντανακλά και η δήλωση του ΤΧΣ στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία ”η Eurobank θα παραμείνει διοικητικά ανεξάρτητη, έχοντας την πλήρη στήριξη του βασικού μετόχου της, με στόχο την επιστροφή της σε ένα ιδιωτικό καθεστώς το συντομότερο δυνατό””.

Σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό χαρακτήρα της Eurobank, ο νέος διευθύνων σύμβουλος υπογραμμίζει πως αυτός είναι το DNA της τράπεζας και προσθέτει πως “προς αυτήν την κατεύθυνση θα δουλέψουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, εκπονώντας και υλοποιώντας ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων”