Το βράδυ η συνάντηση Σαμαρά με Βενιζέλο – στη σκιά των δηλώσεων Σόιμπλε το ραντεβού

samaras-venizelos-meimarakis-stin-kideia-tou-glaykou-kliridiΣυνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο θα έχει το βράδυ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς αρχίζει νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Το ραντεβού των δύο πολιτικών αρχηγών αρχικά είχε οριστεί στις  5.30 μ.μ. και ακολουθούσε χρονικά τη συνάντηση που είχε οριστεί για τις 3 μ.μ. ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τους απεσταλμένους της τρόικας.

Ωστόσο η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας αναβλήθηκε για τις 5 μ.μ, οπότε και το ραντεβού των δύο πολιτικών αρχηγών μετατέθηκε για τις 8 το βράδυ, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομικών για να τους ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Στόχος της κυβέρνησης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης έως την Κυριακή, προθεσμία που έδωσε το Eurogroup.

Ωστόσο οι επαφές της Πέμπτης έρχονται στη σκιά των δηλώσεων του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η Ελλάδα ακόμα δεν έχει ακόμα εκπληρώσει πολλά από τα συμφωνηθέντα, με τον γερμανό αξιωματούχο να προειδοποιεί πως δεν θα υπάρξει εκταμίευση νέας δόσης δίχως επίτευξη των προσυμφωνηθέντων.

Επιπλέον η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου έρχεται εν μέσω αναταράξεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με πολλά στελέχη να αμφισβητούν τον αρχηγό και τις δημοσκοπήσεις να προεξοφλούν νέα δραματική συρρίκνωση του κόμματος για τις ευρωεκλογές.