Βούτσης: Ας βοηθήσουν οι πλούσιοι του ΣΥΡΙΖΑ

boutsis

«Όποιος έχει τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες, ίσως τον καλέσουμε να βοηθήσει περισσότερο» δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, μετά την αμηχανία που ένιωσε η Κουμουνδούρου έπειτα από τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Εφάπαξ ενός εκατομμυρίου ευρώ για τον Δημήτρη Τσουκαλά, χιλιάδες λίρες Αγγλίας για τη Νάντια Βαλαβάνη, επενδύσεις χιλιάδων ευρώ από τον Γιώργο Σταθάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε funds όπως η BlackRock και η JR Morgan.

Ο κ. Βούτσης μιλώντας σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού σημείωσε ότι το 90% των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι νέοι στην πολιτική, αυτά ήταν τα πρώτα «πόθεν έσχες» και ότι το ζητούμενο είναι αν η αύξηση της περιουσιακής κατάστασης προκαλείται από τη συμμετοχή στην πολιτική.

Τσακαλώτος: Επένδυσα οικονομίες του πατέρα μου

Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε διευκρινίσεις για τα όσα αναφέρονται στο πόθεν έσχες του.

«Ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με τη «συζήτηση» για το πόθεν έσχες μου:

1) Τα ποσά που επενδύθηκαν δεν αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας.

2) Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ποσών δεν αποκτήθηκε καν από εμένα. Είναι αποταμιεύσεις του πατέρα μου, στις οποίες κάποια στιγμή έγινα συνδικαιούχος.

3) Ουδέποτε ασχολήθηκα προσωπικά με τη διαχείριση των εν λόγω ποσών».

Πάντως, για το θέμα υπήρξε σχόλιο και από τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος μιλώντας στο ίδιο κανάλι είπε ότι «τα ζητήματα αυτά προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση».