Η Βουλή επιτρέπει στο ΣΔΟΕ τον έλεγχο στα οικονομικά της εκκλησίας

sdoe

Η τροπολογία με την οποία επιτρεπόταν στην εκκλησία να αποφεύγει οποιονδήποτε έλεγχο από τον ΣΔΟΕ, αποσύρθηκε, καθώς είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα. Συγκεκριμένα, η τροπολογία προέβλεπε πως τα οικονομικά της εκκλησίας θα ετίθεντο στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών μόνο με απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών.

«Και η εκκλησία πρέπει να υπόκειται σε έλεγχο» δήλωσε με νόημα ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστόλου μίλησε ευθέως για νέο Βατοπέδι. «Γιατί η εκκλησία να έχει διαφορετική μεταχείριση; Απαιτείται διαφάνεια. Να πάρετε πίσω την τροπολογία» δήλωσε με έμφαση.

Αφού πρώτα διατυπώθηκαν αντιδράσεις, ο υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας ανακοίνωσε πως η Κυβέρνηση θα αποσύρει το σχετικό άρθρο που εντάχθηκε σε τροπολογία του υπουργείου Παιδείας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μειμαράκης απηύθυνε συστάσεις στην Κυβέρνηση να μην καταθέτει τροπολογίες σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, απεύθυνε , καθώς το φαινόμενο επαναλαμβάνεται συνεχώς, ενώ δεν προβλέπεται και μαζί του συμφώνησαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Όπως διευκρίνισε, χαριστικά σήμερα στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου «επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων» δέχεται τις τροπολογίες αλλά εφεξής θα υπάρξει απαγόρευση.