Βομβίστριες-καμικάζι σκόρπισαν τον θάνατο σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Νιγηρία – Πάνω από 60 οι νεκροί

boko_3Δύο βομβίστριες-καμικάζι σκότωσαν περισσότερους από 60 ανθρώπους σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων στην πόλη Ντίκουα στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, γνωστοποίησαν σήμερα αξιωματικοί του στρατού και αξιωματούχοι των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών.

Η επίθεση σημειώθηκε σε απόσταση 85 χιλιομέτρων από το Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο, που συνταράσσεται τα τελευταία 7 χρόνια από τις επιθέσεις και τις βιαιοπραγίες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, επισήμαναν οι πηγές.

Συνέβη χθες Τρίτη, ωστόσο μια βλάβη στο τηλεφωνικό δίκτυο είχε ως αποτέλεσμα το περιστατικό να γίνει γνωστό σήμερα.

Τρεις γυναίκες καμικάζι διείσδυσαν στον στρατόπεδο των εκτοπισμένων και οι δύο εξ αυτών πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες στο κέντρο του καταυλισμού, επισήμαναν οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών και η πηγή των ενόπλων δυνάμεων.

“Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, τρεις γυναίκες μεταμφιεσμένες σε πρόσφυγες εισήχθησαν στο στρατόπεδο γύρω στις 06.30 το πρωί τοπική ώρα” περιέγραψε o επικεφαλής της Αρχής Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Πολιτείας, Σατόμι Άχμαντ, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 78 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

“Δύο από τις γυναίκες πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους. Η τρίτη αρνήθηκε (να το κάνει) μόλις συνειδητοποίησε ότι οι γονείς της όπως οι αδελφοί της και οι αδελφές της βρισκόντουσαν στο στρατόπεδο και παραδόθηκε στις αρχές” συνέχισε ο αξιωματούχος επισημαίνοντας ότι η γυναίκα προειδοποίησε τους στρατιώτες του καταυλισμού για το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι νεκροί από την επίθεση ανέρχονται σε 35.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, η επίθεση αυτό φέρει τα χαρακτηριστικά της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, που χρησιμοποιεί συχνά βομβίστριες αυτοκτονίας ακόμα και παιδιά για να εξαπολύσει τις επιθέσεις της.

Πηγή:https://left.gr