Βερολίνο: Δεν γνωρίζουμε αν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο

 

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, μετριάζοντας την αισιοδοξία του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά που προεξόφλησε από το Βερολίνο ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα.

Θα κριθεί με τη βοήθεια της τρόικας στα μέσα του 2014 εάν η Ελλάδα χρειάζεται νέα βοήθεια ξεκαθάρισε ο Κοτχάους, σπεύδοντας να υπενθυμίσει τις αυστηρές προϋποθέσεις υπό τις οποίες αυτή θα δοθεί αν είναι αναγκαίο.

Απέκλεισε μάλιστα εκ νέου το ενδεχόμενο νέου κουρέματος.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Κοτχάους, επεσήμανε ότι μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, στα μέσα του 2014, θα αποφασιστεί εάν η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, σημειώνοντας ότι το ποσό είναι «σημαντικά χαμηλότερο» από ό,τι προέβλεπαν τα προηγούμενα πακέτα στήριξης.

Στα μέσα του 2014 θα εξετασθεί, με τη βοήθεια της τρόικας, εάν υπάρχει περαιτέρω οικονομική ανάγκη, πρόσθεσεε ο Κοτχάους.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε «Γι’ αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, η Ελλάδα πρέπει να έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, να έχει υλοποιήσει τα προγράμματα και να υπάρχει ανάγκη για βοήθεια».