Βενιζέλος: Βρισκόμαστε στην τελική φάση πριν την έξοδο από την κρίση

BD5E7B0919FD86FF814E4D78D58B68D4

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, βρέθηκε στο Γενικό Προξενείο της χώρας στη Νέα Υόρκη.
Στην ομιλία του μάλιστα, ανέφερε: «βρισκόμαστε στην τελική φάση πριν την έξοδο από την κρίση. Χρειάζεται, πρωτίστως, εθνική ενότητα. Πρώτος μας στόχος είναι να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή, να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους».
Όπως επανέλαβε, δεν βοηθούν την οικονομία η λήψη νέων μέτρων και οι περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά σημείωσε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, για «να αποκτήσει η Ελλάδα ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος, μια ανταγωνιστική οικονομία, ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και παραγωγής».
«Η γραμμή που έχουμε θέσει πολύ συνοπτικά είναι: δεν αντέχει ο κόσμος άλλες θυσίες. Δεν μπορούμε να λάβουμε νέα μέτρα, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε καμία νέα περικοπή μισθών, συντάξεων και μείωση εισοδήματος. Αυτό δεν βοηθάει την οικονομία, περιορίζει τη ζήτηση, τροφοδοτεί τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας».
Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε και την σημασία του τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι: «μόνο φέτος μας δίνει 2% του ΑΕΠ παραπάνω απ’ ότι είχαμε υπολογίσει», επισημαίνοντας ότι «η επάνοδος στις αγορές θα γίνει πολύ σύντομα».