Βενιζέλος: Θα γίνουν οι μεγαλύτερες δυνατές βελτιώσεις στο θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων

indexΗ μαραθώνια συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο, είχε ως κυρίως θέμα τον φόρο ακινήτων (και βέβαια τις αντιδράσεις που αυτό προκαλεί στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας), αλλά και την πορεία του ΕΣΠΑ.

Ανάλογα με το θέμα, συμμετείχαν στην συνάντηση θέμα και οι συναρμόδιοι υπουργοί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν συζητήθηκε τελικά το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, κάτι που επιβεβαίωσε αργότερα και ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Βγαίνοντας από το Μαξίμου και μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Τελικά δεν μιλήσαμε για τα ναυπηγεία -θα επανέλθουμε στο θέμα την Τρίτη ή την Τετάρτη- γιατί έπρεπε να λύσουμε θέματα σχεδιασμού ΕΣΠΑ και ενιαίου φόρου ακινήτων, για το οποίο θα πει κάτι και ο κ. Στουρνάρας.

»Πάντως, στο ζήτημα αυτό θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη οι παρατηρήσεις των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων και θα γίνουν οι μεγαλύτερες δυνατές βελτιώσεις, στο πλαίσιο του δημοσιονομικού στόχου. Θα έχουμε στη διάθεσή μας αυτές τις μέρες και μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας για να ολοκληρώσουμε την επεξεργασία».