Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί κοινωνικό και πολιτικό μίσος

images

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Όπως δήλωσε: «Μέσα στο αμάλγαμα του λεγόμενου αντιμνημονιακού μετώπου συνυπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είναι ακροδεξιές, ναζιστικές, παραδοσιακά κομμουνιστικές και βεβαίως νεοριζοσπαστικές δήθεν, οι οποίες στην πραγματικότητα εκφράζουν ένα κόμμα του δημοσίου, του δημόσιου τομέα, της ακινησίας και των συντεχνιακών συμφερόντων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό το κόμμα. Καλλιεργεί ως κόμμα του δημοσίου, του δημόσιου τομέα, του παλαιού συστήματος, της ακινησίας, του συντεχνιασμού, της αυταπάτης ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, του κλεισίματος του πελατειακού ματιού στον οποιονδήποτε για ο,τιδήποτε, το κόμμα αυτό καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης».

«Πάρτε τις ομιλίες του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και θα δείτε με τις εκφράσεις του την καλλιέργεια αυτού του κοινωνικού και πολιτικού μίσους κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Ο κ. Βενιζέλος σχετικά με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, απόον ακροδεξιό Γ.Ρουπακιά,  επανέλαβε πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση με το προκάλυμμα του πολιτικού κόμματος και ζήτησε «να συνεργαστούν οι δυνάμεις του λεγόμενου συνταγματικού τόξου για να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή και να αναδείξουν τον παραβατικό, τον εγκληματικό χαρακτήρα τη Χρυσής Αυγής».

«Η υφιστάμενη ποινική νομοθεσία επαρκεί για να τιμωρηθούν οι πράξεις που έχουν τελεστεί» είπε, επαναλαμβάνοντας πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση με το προκάλυμμα του πολιτικού κόμματος.

«Όταν έχεις μια δολοφονία σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όταν έχει φυσικό αυτουργό και ηθικούς αυτουργούς σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όταν έχει τον Μελιγαλά σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όταν βρίσκεις να υπάρχει μία οργάνωση βίας σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όχι, αλλά πρέπει από εκεί και πέρα να προσαρμοστεί πλήρως η νομοθεσία μας στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και στις υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα απέναντι του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την κοινή πρόταση που έχουν καταθέσει ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για τον αντιρατσιστικό νόμο υποστήριξε πως «παραμένει στο τραπέζι της Βουλής».